Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Vekili Hamza Ersan Saner, hükümet kurma çalışmaları kapsamında bugün son görüşmesini Yeniden Doğuş Partisi’ni (YDP) ziyaret ederek Erhan Arıklı ile yaptı.

YDP ve UBP heyetleri yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından basına açıklamalarda bulundu.

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, partisinin hükümetin kurulmasına yönelik tavrının açık olduğunu, kurulacak hükümete, en erken tarihte erken seçime gidilmesi koşuluyla destek vereceklerini belirtti.

UBP heyeti ile düşüncelerini ve toplumun beklentilerini görüştüklerini dile getiren Arıklı, hükümet boşluğunun en kısa sürede giderilmesi ve hükümetin kurulması gerektiğini söyledi.

SANER

UBP Genel Başkan Vekili Hamza Ersan Saner de COVID 19 salgının devam ettiğini ve vaka sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Saner, ekonomik olarak da sıkıntılar bulunduğunu, dolayısıyla bir an önce sonuç odaklı icraat hükümeti kurulması adına görüşmelerini sürdürdüklerini belirtti.

Saner, son çareyi göz ardı etmeden tüm olasılıkları değerlendirdiklerini kaydetti.

Siyasi partilerin geri dönüşlerinden sonra en hızlı şekilde gerekli adımların atılacağını söyleyen Saner, tüm partilerin kendilerine göre yaklaşımlar bulunduğunu, ön yargılı olmadan, beklentileri göz ardı etmeden değerlendirme yapmak zorunda olduklarını belirtti.

Editör: TE Bilisim