Sarıoğulları Şti. Ltd bir gazetede çıkan haberlere tepki gösterdi.

Açıklamada 12 Temmuz'da bir gazeteye gelen asılsız ihbar üzerine yayınlanan haberle,  Sarıoğulları Şti. Ltd. markası olan Sarıoğlu Özde Pirinci doğrudan hedef alındığı, şirket isminin ve markasının haksız ve maksatlı bir şekilde itham edildiği belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Sarıoğulları Şti. Ltd. temelleri dedemiz Hüseyin Ali Sarıoğlu tarafından 1940 yılında atılmış, 1970 yılında babamız Ali Sarıoğlu’nun da şirkete katılması ile firmamız ticaret hayatına Hüseyin Ali ve Oğlu olarak devam etmiştir. 1971 senesinde ise bugünkü ismini alarak, Sarıoğulları Şti. Ltd. olarak, yarım asırı bulan serüvenini sürdürmektedir.

Firmamız için kuruluşundan günümüze geçen sürede, atadan, babadan miras değerlerimiz; dürüstlük ve kaliteli hizmet, her koşulda bağlı kaldığımız prensibimiz olmuştur.

Gazetede yer alan Sarıoğlu Özde Pirinç ve tüm Sarıoğlu Bakliyat çeşitlerimiz, şirketimizin ilk markalarından olup, deyim yerinde ise “ilk göz ağrımızdır”.

Bahse konu olan haberde pirincimizin pişirilirken plastik bir tabakayı andıran bir madde oluşturduğu, bu maddenin oluşmasına sebep olan pirincin adına Plastik Pirinç (sahte pirinç) denildiği, Çin’in kuzeydoğusunda üretildiği ve insan sağlığını doğrudan bozan bir madde olduğu vurgulanmıştır.

İtham edilen Baldo Pirinç ürünümüz, asılsız haberde belirtildiği gibi Çin’den ithal edilen bir ürün değil, yıllardır İtalya’dan, aynı üretici ve sağlayıcıdan ithal edilen, yüksek kalitesi ile halkımız tarafından beğeni ile tüketilen bir pirinçtir.

Yine aynı haberde K.K.T.C. Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Sn. Dursun Oğuz’un konu ile ilgileneceği, Bakanlık tarafından hemen denetim ve analizinin yapılacağı belirtilmiştir.

Markalarımıza ve ürünlerimize duyduğumuz güven neticesinde, gazetede Bakanlık ve Sn. Bakanın ismini görür görmez ilgili bakanlığa ulaştık, habere karşı duyduğumuz üzüntüyü aktarırken, zaten K.K.T.C.’ye ithali Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı onaylı olan pirincimize yapılacak denetim ve analizlerin doğru bilgi adına hemen yapılmasını rica ettik.

Sn. Bakan’ın ve Bakanlık yetkililerinin titiz ve hızlı çabaları ile pirincimiz, beklenildiği gibi yapılabilecek fiziki testlerden “ TEMİZ ” sonucunu almıştır.

Gerek yönetim kadromuzun, gerekse çalışanlarımızın ülkemize olan sevgi ve bağlılığı her yeni güne daha fazla sorumlulukla başlamamızı sağlıyor. Yarım asıra yakındır sunduğumuz, dürüst ve kaliteli hizmet sonucunda, halkımızın, markalarımızdan memnuniyeti ve firmamıza duyduğu güven için de bu vesile ile teşekkür ederiz."

Editör: TE Bilisim