Saydam Tarih ve Eğitim Vakfı’nın (SAYTEV) eğitim projeleri çerçevesinde Hanife Tayyareci’nin eğitmen olarak görev yaptığı "Tiyatro Sporu" adı altındaki tiyatro eğitimi, Atatürk İlkokulu'nda  5. sınıf öğrencilerine yönelik olarak uygulamaya konuldu.
SAYTEV Koordinatörü Şahap Aşıkoğlu tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, öğrencilerin boş ders saatlerinde okulun salonunda yapılan Tiyatro Sporu'nda öğrencilerin tiyatro sanatı etrafında birleştirilmesi ve özgüvenli bir şekilde yetişmeleri amaçlanıyor. 
Haftada iki kez ve 4 ay boyunca yapılacak derslerde, doğaçlama, tonlama, vurgulama gibi unsurlar kullanılarak, Karagöz ve Hacivat oyunlarından örnekler çalışılıyor. 
Karagöz ve Hacivat oyunlarından farklı skeçlerin birleştirilmesiyle oluşturulacak tiyatro oyununun başka ilkokullarda da sahnelenmesinin sağlanması hedefleniyor. Böylece okullarda oluşturulacak tiyatro kumpanyalarının okullar arasında turneye çıkması sağlanarak, tiyatro anlamında bir ilkin başarılması amaçlanıyor.
SAYTEV Yönetim Kurulu Sözcüsü Münevver Saydam projeyi yaklaşık bir senedir planladıklarını, vakıf olarak Lefkoşa Surlariçine çok önem verdiklerini kaydetti.  
Lefkoşa Surlariçi ile ilgili farklı projeler de geliştirdiklerini bildiren Münevver Saydam, surlar içinin özel ilgiye muhtaç olduğu düşüncesinde olduklarının altını çizdi. 
Surlariçinin surların dışına çıkarılması gerektiğini belirten Saydam, surlar dışını da sur içine taşıyacak ve  ülkedeki tüm kesimleri kaynaştırıp bütünleştirecek projeler üzerinde çalıştıklarını ifade etti. 
Bu projede SAYTEV'in sadece koordinatörlük görevini üstlenerek birleştirici unsur olduğunu, projeye destek veren çok güzide başka paydaşlar buluğunu kaydeden Münevver Saydam, bu gibi projelerin çoğalması gerektiğini vurguladı.