UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Ana Muhalefet Partisi Başkanı olarak 7 Ocak seçimlerinin ardından ilk kez sessizliğini bozdu ve Kıbrıs Genç Tv’ye konuştu. Hükümetle ilgili sert eleştiriler yapan Özgürgün 5’li koalisyon sözünü yineledi...Kurultay ile ilgili ise “İster 7 aday olsun ister 17 aday olsun. Yarışır kazanırım” dedi.

 

Milletvekilliği seçimlerinin ardından ilk kez Kıbrıs genç Tv’ye konuşan Ana muhalefet lideri Ubp Genel Başkanı Hüseyin özgürgün Gökhan Altıner’in sorularını yanıtladı

Hükümetin oluşumunu eleştiren UBP Genel BaşkanıÖzgürgün, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın da dahil olduğu bir beşli koalisyon ile karşı karşıya olduklarını ifade etti. Halk tarafından muhalefet görevi verilen tüm partilerin yapılan oyunla iktidarda olduğunu belirtenÖzgürgün, UBP’nin CTP ile HP’nin toplamı kadar vekil çıkardığını hatırlattı.

 

Hakkındaki iddialarla ilgili dokunulmazlığının kaldırılması çabalarının bulunduğunu işittiğini ifade eden UBP Genel Başkanı Özgürgün sert konuştu

 

Yaklaşan Ulusal Birlik Partisi Kurultayı ile ilgili de konuşan UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, “İster 7 aday olsun ister 17 aday olsun. Yarışır kazanırım” ifadelerini kullandı ve dileyenin aday olabileceğini, buna asla itiraz etmeyeceğini ancak kurultay sonrası partinin bütünlüğünü ve disiplinini bozanların gözünün yaşına bakmayacağını vurguladı.

 

Koalisyon görüşmeleri sırasında DP Genel Başkanı Serdar Denktaş’a Cumhurbaşkanı adaylığı teklif etmediğini sözlerine ekleyen UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, “3-4  tane parti, Cumhurbaşkanını da yanına alarak her şeyi  idare edebileceklerini sanıyorlar. Yargıyı, savcıyı, polisi tehdit ederek ülkenin en büyük en güçlü en köklü partisinin, çok ciddi oy alan bir parti başkanını yargılayacaklarını ya da dokunulmazlığını kaldıracaklarını sanıyorlar. Ben bunlarla uğraşanlarla sonuna kadar savaşacağım, bunu iyi bilsinler” diye konuştu.

 

“Yerel seçimler konusunda ise partimiz mevcut başkanların devamından yana bir karar almıştır.Bunun dışında herhangi bir parti ile ittifak yapma durumumuz yoktur.Dörtlü koalisyon var şuan daha doğrusu beşli koalisyon kendi içinde bir ittifak yapacaksa yapar ama biz bazı bağımsız adaylara destek vereceğiz,  bu yönde de bazı düşüncelerimiz var ama ittifak yapacak değiliz bunu net olarak söyleyebilirim”.

Anayasaya aykırı davranılarak Meclis Başkanlığı makamını koalisyon pazarlığı yapan partiler var. Gelin görün ki bunu uygun bulanlar UBP Genel başkanının dokunulmazlığını kaldırmak istiyorlar, bundan utanmaları lazım hele hele Türkaskerine işgalci diyenler, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olmadık karikatür çizenler, Meclis kürsüsünde terör örgütü işareti yapanlar yargılanmıyor ama UBP Genel başkanının yargılanmasını istiyorlar. 20 yıldır siyaset yapıyorum ;

 

ilk kez bu söyleşi de ortaya net bir şey koymak istiyorum; bu iktidar bu ülkeyi çok kötü bir döneme sokacak ve uyarıyorum. Ben bunlarla sonuna kadar uğraşacağım, sonuna kadar savaşacağım, bunu bilsinler.

Editör: TE Bilisim