2020 yılında yapılan ve Ersin Tatar'ın seçildiği Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili hazırlanan “Seçimlere müdahale edildiği” ile ilgili rapor ülkede ses getirdi.

Araştırmacı Mine Yücel, Akademisyen Abdullah Korkmazhan, İş İnsanı/Aktivist Orhan Erönen, Avukat Mine Atlı ve Uluslararası Danışman Derya Beyatlı tarafından hazırlanan raporun raportörlüğünü Avukat Tacan Reynar yapmıştı.

Seçimlerde aday olan Mustafa Akıncı, Tufan Erhürman ve Serdar Denktaş’ın yanısıra  Akıncı’nın Özel Kalem Müdürü Cenk Gürçağ ve bazı gazetecilerin verdiği bilgilere ışığında hazırlanan raporda Cumhurbaşkanlığını kazanan Ersin Tatar’ın seçimi kazanması amacıyla Türkiye hükümeti tarafından desteklendiği ve diğer bazı adaylara da seçimden  çekilmesi yönünde telkinde ve bazı tehditlerde bulunulduğu belirtiliyor.

Söz konusu rapora Cumhurbaşkanlığı’ndan tepki geldi.Cumhurbaşkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada raporun amacının, Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı  uluslararası alanda ve müzakere masalarında zor durumda bırakılmak istenmesi olduğu belirtildi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi  Genel Başkanı Tufan Erhürman ise “Cumhurbaşkanlığı seçimlerine müdahale” ile ilgili olarak hazırlanan bir raporun, “şahsına ve CTP’ye yönelik bir itibar suikastine” dönüştürülmeye çalışıldığını kaydetti.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşananların ortada olduğunu, müdahalelerle ilgili yayımlanan raporun da gerçekleri bir kez daha ortaya koyduğunu savundu.

Editör: TE Bilisim