Şeker Sigorta Kıbrıs Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı Güven Arca, yönetim kurulu üyeleri adına, şirket ile ilgili basında yer alan haberler ve yapılan yorumlara karşı basın açıklaması yaptı
Arca, son günlerde gerek görsel ve gerekse de yazılı basın kuruluşlarında eksik veya fazla yorumlar yapıldığını, hatta bazı yayın organlarının “işin özünden sapıp şu anda görev yapmakta olan yönetim kurulu üyelerini aşağılayarak” yayın yaptığını iddia etti.
Bu durumun halk tarafından yanlış anlaşıldığını ve şirketin mali ve idari bakımdan güç durumda olduğu imajı yaratıldığını ifade eden Arca, şunları kaydetti:
“Yönetim Kurulu, şirketin verimli etkin çalışmasını sağlamak amacıyla, personel yönetmeliği, mali işler yönetmeliği ile personel görev ve sorumluluklarının belirlenmesi konusunda kararlar üretmeye devam etmektedir.
Tüm halkımız şunu bilsin ki; Şeker Sigorta dimdik ayakta olup yükümlülüklerini yerine getirmede hiçbir sıkıntısı yoktur. Yönetim Kurulumuz bu ülkenin en büyük bankası olan Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası Ltd.’in bir iştiraki olan şirketimizi sektör içerisinde yerini üst sıralara çıkarma uğraşını vermeye devam edecektir.
Arca,Önceki döneme ait hazırlanan denetim raporunda, “kusur, görev ihmalleri ve/veya usulsüzlükleri” ile yasalara aykırı hareket edildiği kanaatine vararak eski Yönetim Kurulu Üyeleri ile Genel Müdür’ün ilgili yasalar altında şirketi zarara uğrattıkları iddiasıyla adli mercilere havale edilmesinde Yönetim Kurulu olarak mutabık kaldığını hatırlatan Şeker Sigorta Yönetim Kurulu, söz konusu raporu, 23 Ocak’ta Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne teslim edip şikayetini yaptığını belirterek yargı karar vermediği sürece de kimsenin suçlu addedilemeyeceği kanaatini ifade etti.

Editör: TE Bilisim