Rauf Denktaş'ın oğlu ve KKTC Maliye Bakanı Serdar Denktaş, babasının dava adamı olduğunu belirterek, "Davası için uğraş verdiği dönemde 6 çocuğunun 3'ünü kaybetti" dedi.

Serdar Denktaş, babasının bütün o acılı dönemlerini Kıbrıs Türk halkının davasına dört elle sarılarak atlatmayı başardığını, mücadelesini son nefesine kadar devam ettirdiğini söyledi.

Rauf Denktaş'ın büyük bir lider olduğuna dikkati çeken Serdar Denktaş, babasını şu ifadelerle anlattı:

"Gerek Kıbrıs'tan gerek Türkiye'den birçok insanın onunla ilgili mutlaka bir hatırası olduğunu görüyoruz. Elinde fotoğraf makinesiyle doğayı, hayvanları, Kıbrıs'ı, Kıbrıs'ın insanını görüntülemek için sürekli halkın içinde olan bir liderdi. Şu anda büyük eksikliğini hissettiğimiz bir lider. Kıbrıs sorununu Türkiye ile birlikte en iyi şekilde yürüten liderdi. O dönemde muhaliflerinin 'Türkiye'yi Kıbrıs konusunda Denktaş yönetiyor' diye şikayet ettiği bir liderdi. Kıbrıs Türkü'nün adadaki eşitliğini sağlamak için ortaya koyduğu mücadele, geleceğimizi teminat altına almak için ortaya koyduğu mücadele hiç unutulmayacak. KKTC'yi dünya tanımasa bile bizlere bıraktığı en büyük mirastır. Bu mirası daha da ileri seviyeye taşımak için bizler ve bizden sonraki nesiller ellerinden geleni yapacaktır."

"BİZİM İÇİN HER ZAMAN SIĞINILACAK BİR LİMANDI"

Denktaş'ın evdeki babalık görevine çok zaman ayıramamasına rağmen kendileri için sığınılacak bir liman olarak gördüklerini dile getiren Serdar Denktaş, "Tüm halkımız 'Denktaş olsaydı bu böyle olmazdı' demeye devam ediyor. Bu da bizim için en büyük onur, en büyük gurur. Rahmetle, özlemle, sevgiyle anıyoruz" dedi.

Editör: TE Bilisim