TC ile KKTC arasında imzalanan" Çalışma, Sosyal Güvenlik ve İstihdam Alanlarında İşbirliği Anlaşması " çerçevesinde Sosyal Sigortalar Dairesi’nden teknik bir heyet Türkiye'de sürdürülen sosyal güvenlik uygulamaları ve hizmetleri hakkında bilgi almak amacıyla Ankara’da eğitime katıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 15-18 Nisan tarihleri arasında üç gün süren eğitimlerde, heyet 15 Nisan’da TC İş Teftiş Başkanlığı’nda "Çağdaş İş Teftiş Yöntemleri İnceleme Raporları" ve "Sosyal Güvenlik Kurumlarında Teftiş Yöntemleri" konusunda eğitime katıldı.

16 Nisan’da TC Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’nı ziyaret eden heyete, "Sigortalı Tescil Uygulamaları ve Sigortalı Bildiriminin Elektronik Ortamda Yapılması" ile "İşyeri Tescil Uygulamaları ", "İşyeri Faaliyet Kodları" ve "İşveren Prim Tahakkukları" konusunda eğitim verildi.

Heyet ayrıca, TC Sosyal Güvenlik Kurumu’nda "Gelir ve Gider Muhasebe Uygulamaları" , "Prim Tahsilatları", "Aktüeryal Hesaplama ve Fon Yönetimi" ile " İş Kazası- Meslek Hastalığı Sigorta Uygulamaları" hakkında da yetkililerden bilgi aldı.

Ziyaretin son gününde ise heyet, Türkiye İş Kur Genel Müdürlüğü’nde "İşsizlik Sigortası Uygulamaları", "İşgücü Piyasası Araştırmaları", "İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetleri" ile " İşe Yerleştirme Hizmetleri ve Aktif İşgücü Piyasası Programları" hakkında verilen eğitimlere katıldı.

Eğitimlerin sonunda, Sosyal Sigortalar Dairesi heyeti; TC Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı TC İş Teftiş Başkanlığı, TC Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ve Türkiye İŞKUR Genel Müdürlüğü yetkililerine katkılarından dolayı teşekkür etti.