Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Salahi Şahiner, sosyal medyadan yerel su kaynaklarının değerine bir kez daha vurgu yaptı.Corona virüsü salgını nedeniyle, temizliğe ve hijyene en çok ihtiyaç duyulan bu dönemde,vatandaşın susuz kaldığını söyleyerek,hükümeti sert bir şekilde eleştirdi.

Şahiner,denize akan su miktarının oldukça fazla olduğunu her defasında belirttiğini, yeraltı aküferlerini beslemenin düşük bir bütçe gerektirmesine rağmen bu konuda gereken adımların atılmadığını kaydetti. 

İşte o paylaşımı;

Hükümet kurulduğundan beri yerel su kaynaklarımınızın değerini bilmeliyiz diye defalarca söyledik, uyardık. Yeraltı su aküferlerimizdeki su seviyesini arttıracak ve koruyacak tedbirler almalıyız dedik. İki yıldır Türkiye Cumhuriyeti’nden gelen su miktarı kadar su boşuna denize karışırken, su aktı hükümet yalnızca baktı.

Corona virüsü salgını nedeniyle, temizliğe ve hijyene en çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde, vatandaş susuzluktan deyim yerindeyse ‘’grak grak’’ ediyor, elini yıkayacak su bile bulamıyor. Hükümet hastalığa resmen davetiye çıkarıyor.

Öte yandan tankerler hem talebe yetişemiyor hem de ton başına belirlenen su fiyatı fahiş bir şekilde artıyor.Bu kuralsızlığa , seçim uykusunda olan hükümetten hiç bir yetkili sesini çıkarmıyor, dur demiyor. Mevcut durum: sağlıkta, eğitimde, ekonomide, üretimde olduğu gibi yine "belirsizlik"...

Editör: TE Bilisim