Başbakan Ersin Tatar, BRT Ana Haber Bülteninde açıklama yaptı.

Tatar, açıklamasında yarın Bakanlar Kurulunun toplanacağını belirterek, bir takım öneriler olduğunu yaşanan gelişmeler ışığında kararlar verileceğini ifade etti.

Bütün süreçlerin en iyi şekilde takip edildiğini kaydederek bugün açıklanan pozitif vakalar içerisinde bulunan 18 kişinin temaslı olarak izole edilmiş kişiler olduğunu ve 4 yeni iç bulaş olduğunu ifade eden Tatar, günün koşullarına göre bir takım kararlar alınacağını söyledi.

Tatar, eğitim gibi bir takım kararların da yarınki toplantıda alınabileceğini ifade ederek halka toplu etkinliklere katılmama çağrısı yaptı.

Tatar: "Eğlence yerlerinde büyük kalabalıklar kolay bulaşı sağlıyor. Bu kimsenin onaylayacağı bir şey değildir. Bütün bunları değerlendireceğiz. Bazı yerlere de dikkat etmemeleri halinde ciddi yasaklar getireceğiz. Halkımızı sağduyulu olmaya çağırıyoruz. Sağlık ekiplerinin büyük mücadeleler verdiklerini unutmayalım. Sosyal medyada çok ağır eleştiriler var. Herkes kendine düşeni en iyi şekilde yapmaktadır. Önce sağlık dedik. Ve yaptığımız çalışmalarla da bunu kanıtladık." dedi.

Editör: TE Bilisim