Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Cumhurbaşkanlığı Girişimcilik Komitesi ile çevrim içi görüşme gerçekleştirerek, Cenevre’de gerçekleşen 5+BM gayrıresmi Kıbrıs görüşmeleri ile ilgili bilgi aktardı.

Önemli bir noktada olduğumuzu ve eşit egemen iki devletin iş birliğine dayalı çözüm önerisini Cenevre’de gerçekleşen görüşmelere taşıdıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’nin desteğinin ve adadaki varlığının önemini yineleyerek, Kıbrıs Türk halkının özgürlük, kendi kendini yönetme hakkı ve bayrağının önemini vurguladı.  

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının kendi içinde birlik ve beraberliğinin korunması gerektiğine değinerek, Kıbrıs’ı halen Helen adası olarak gören zihniyet ile anlaşma yapmanın zor olduğuna değindi. 

KKTC’yi güçlendirmenin en önemli görevlerimizden biri olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı, turizm, eğitim, su projesi, sanayi, dijital dönüşüm projeleri, çeşitli altyapı çalışmaları, sağlık altyapısına yatırım ve ekonomiyi güçlendirmenin esas amaç olduğunu belirtti. 

Komite üyeleri, Cumhurbaşkanı’nın 5+BM görüşmelerindeki dik duruşunu desteklediklerini ifade ederek, Cumhurbaşkanına yürütmekte oldukları projeler hususunda bilgi aktardı.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve Komiteler Üst Koordinatörü Prof. Dr. Tülen Saner’in hazır bulunduğu görüşmeye Komite Başkanı Ahmet Bilgen ve üyeler Niyazi Bekiroğlu ve Temel Üngör katıldı.