UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99’ncu yıldönümünde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladıklarını ve tüm varlığını ortaya koyarak bizlere bu güzel ülkeyi kazandıranlarla gurur duyduklarını belirtti.

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ersin Tatar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Ersin Tatar mesajında şunları kaydetti:

“Türk Kurtuluş Savaşı başarıya ulaşmasa, ne Türkiye Cumhuriyeti ne de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olmayacaktı.

Kurtuluş Savaşı’nın eşsiz komutanı, büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk milli mücadeleye giriştikten sonra ilk önce Erzurum ve Sivas Kongrelerini topladı ardından 23 Nisan 1920’de Türk Milleti’nin iradesini temsil eden Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışını sağladı.

Ne mutlu ki millet olarak her 23 Nisan’da, coşkumuzu ve sevincimizi tüm dünya çocuklarıyla paylaşıyor, dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını saflığın ve masumluğun timsali olan çocuklar aracılığıyla bir kez daha yineleme fırsatı buluyoruz. Ülke olarak gelecekten en büyük beklentimiz, dünya çocuklarının savaş, açlık ve kargaşa ortamından uzak, insanca yaşama hakkına sahip olması, huzurun ve barışın hakim olduğu bir dünya inşa etmelerine imkan tanınmasıdır.

Ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan çocuklarımızın vatanını ve milletini seven, kararlı, kendine güvenen, milli ve manevi değerlerine bağlı ve erdemli bireyler olarak yetiştirilmelerini sağlamak temel hedefimizdir. Bunu başarabildiğimiz takdirde bugünün çocukları, yarının gençleri olacak sizler sayesinde, gelecekte güçlü, müreffeh ve lider bir ülke konumuna yükseleceğimize inanıyorum.

Kıbrıs Türkü, barışçıdır, uzlaşmadan yanadır ama asla Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolundan geri dönmeyecek, egemen eşitliğinden, Devleti’nden özgürlüğünden, kendisini bugünlere taşıyan değerlerden vazgeçmeyecektir.

Kıbrıs Türkü, doğru yolda olduğundan ve uluslararası alanda hak ettiği yeri alacağından emindir.

Millet olarak en kıymetli hazinemiz olan çocuklarımız için büyük anlam taşıyan bu günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bizleri zafere taşıyan tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum”.