Başbakan Ersin Tatar, yazılı açıklama ile halka mesaj verdi ve çağrı yaptı.

Tatar şunları kaydetti:

"Çok değerli kardeşlerim..Bildiğiniz üzere  Covid-19 salgını nedeniyle dünyanın pek çok ülkeside olduğu gibi ülkemizde de olağanüstü bir süreç yaşanmaktadır. Bu kritik süreçte hükümet etme görevi bizlerindir. Hükümetimiz aldığı hızlı ve doğru kararlarla Covid-19’la mücadeleyi başarı ile yürütmektedir. 

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulumuzun görüşlerine göre;bu yatay seyir devam  edecek ve bir süre sonra, hijyen ve sosyal mesafe koşullarına bağlı kalınması koşulu ile bazı daire ve iş kollarımızın, iş yerlerimizin açılması gündeme gelebilecektir. Hükümetimiz duran ekonomimizin tekrar canlanması, ortaya çıkan sıkıntıların aşılması için de çeşitli ekonomik ve sosyal kararlar almıştır. 

Sizlerden beklentim bu kritik süreçte Devletimize, hükümetimize olan desteğinizi tüm sıkıntılara rağmen artırarak devam ettirmenizdir. Özellikle sosyal medyada başarılarımızı çekemeyenlerin  partimize, bizlere karşı yürüttükleri, karalama, moral bozma çabaları karşısında dayanışmamızı artırmamız germektedir. 

Her platformda Devletimize, hükümetimize güven duyduğumuzu, destek verdiğimizi daha yoğun bir şekilde ortaya koymamız şart olmuştur.  

Hiç şüpheniz olmasın; YİNE BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ. Zorlukları aşacak, güzel , güneşli, aydınlık günler göreceğiz. Güzel gelecek, çabalarımızla gelecek. 

Hepinizi sevgi ve saygıyla kucaklar,sağlıklı günler dilerim."