Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Emekli Subaylar Derneği tarafından düzenlenen Milli Mücadele Madalya Takdim törenine katıldı.Cumhurbaşkanı Tatar, burada yaptığı konuşmada Kıbrıs Türkü’nün yıllar boyunca büyük bir cesaretle vermekte olduğu Milli Mücadele’nin onur, haysiyet meselesi olduğunu vurguladı.

 “TÜM DÜNYAYA BAĞIMSIZLIK VE ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ HAYKIRIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Tatar yaptığı konuşmada Kıbrıs Türkü’nün bağımsızlık ve egemenlik mücadelesi verdiğinin altını çizerek “Tüm dünyaya bağımsızlığımızı özgürlüğümüzü haykırıyoruz. Yeni politikamız iki eşit egemen devlet olarak varlığımızı kabul ettirmektir” şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI TATAR, VATAN SAVUNMASINDA HAYATLARINI KAYBEDENLERİ RAHMET VE MİNNETLE ANDI

Konuşmasının devamında, Kıbrıs Türkü’nü geleceğe hazırlayan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın her geçen gün daha da güçlenmesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, milli mücadele yıllarında büyük bir cesaret ve vatanperverlik örneği sergileyerek vatanları için canlarını ortaya koyarak hayatlarını kaybedenleri rahmet ve minnetle anarak gazilere şükran ve teşekkürlerini sundu.

“1974 ÖNCESİNE DÖNMEYECEĞİZ” 

Türk askerinin adadan ayrılmasının asla kabul edilemeyeceğini, Kıbrıs Türkü’nün bu topraklarda hür bir şekilde güvenlik içerisinde var olmaya devam edeceğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar şöyle devam etti: “Milli Mücadele bizim için onur haysiyet meselesidir. Bütün dünyaya bağımsızlığımızı özgürlüğümüzü haykırmak istiyoruz. Yeni politikamızla iki egemen eşit devlet olarak var olmak istiyoruz. 1974 öncesine dönmek istemiyoruz. Türk askerinin Ada’dan ayrılmasını asla kabul etmeyiz. Kendi egemen kendi hür yaşama talebimiz dünya devletleri tarafından da görülmesi gerekir” 

CUMHURBAŞKANIMIZ ERSİN TATAR’DAN İSVEÇLİ TEĞMEN LİNDH’E PLAKET…

Cumhurbaşkanı Tatar, törende, Kıbrıs Türkü’nün milli mücadele yıllarında Rumların taarruz hazırlıklarını görerek BM’nin tedbir alması için uğraş veren ve Kıbrıslı Türklerin yanında yer alan İsveçli Teğmen Lars Willy Lındh’e plaket takdim etti.

Cumhurbaşkanı Lındh’e plaketi takdim ederken Dünya tarihinde böyle cesur insanlar da çıkabiliyor” diyerek cesareti için Teğmen Lindh’e teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Tatar, kurum olarak BM’nin Kıbrıs Türkü’ne yapılan kimi saldırılara seyirci kaldığının da altını çizdi. Cumhurbaşkanı Tatar, konuşmasında ayrıca 1964 yılında şehit düşen Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel’i de rahmet andı.


Plaketi alan İsveçli Teğmen Lars Willy Lindh’de Türkçe olarak yaptığı konuşmasında çok mutlu olduğunu ve onur duyduğunu ifade etti. Tören madalya takdimleriyle tamamlandı.