Cumhuriyet Meclisi bugün saat 11.05’de Teberrüken Uluçay başkanlığında toplandı.

İlk olarak onaya sunuş bölümünde İdari Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi gündeminde bulunan Yataklı Tedavi Kurumlar Dairesi ( Kuruluş Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı ile Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi ( Kuruluş Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik No: 2) Yasa Tasarısı’nın komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkere görüşülerek, oybirliğiyle kabul edildi.

Daha sonra Hukuk Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi’nin Hayvanların ve İşletmelerin Tanımlanması ve Kaydı (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın genel kurulda üçüncü görüşmesine ilişkin tezkere oybirliğiyle onaylandı.

TATAR

Tezkerelerin ardından 62. madde uyarınca söz alan Ana Muhalefet UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ziyareti ve Kıbrıs konusuna değindi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Çavuşoğlu’nun açıklamalarını değerlendirip, gelinen aşamada federasyon konusunun Meclis’te tekrar ele alınıp, almaması konusunun konuşulmasını istediğini söyledi.

Tatar, Rumların paylaşma niyetinde olmadığının Crans Montana’da bir kez daha görüldüğünü söyleyerek, Akıncı’nın BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs için görevlendirdiği geçici özel danışmanı Jame H. Lute’un girişimleriyle aynı temelde müzakere sürecine girme niyetinde olduğunun anlaşıldığını kaydetti.

Meclis’te federal temelli anlaşmayı benimsemeyen 35 milletvekili olduğunu savunan Tatar, bunun ışığında Akıncı’nın müzakere sürecinin başlatma yetkisi olup olmadığını sordu.

Tatar, Meclis’in bu konuyu değerlendirmesi ve Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Meclisi bilgilendirmesi gerektiğini belirtti.

Hükümetin Kıbrıs konusundaki tavrını ne olduğunu soran Tatar, Özersay’ın dış temaslarını değerlendirdi.

Tatar, Kıbrıslı Türklerin alternatif fikirler üzerinde durması gerektiğini dile getirdi.

Editör: TE Bilisim