Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Eski Başhekimi Dr. Bülent Dizdarlı, ülkeye dışarıdan gelen sayısının arttıkça temaslı sayısının da arttığına dikkat çekerek, “Temaslı tespitinde ipin ucu kaçarsa ve yerel bulaşmayla hasta sayısı geometrik olarak artarsa çok sıkıntı çekeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Dizdarlı’nın açıklaması şu şekilde:

“Değerli dostlar,

Ülkemizde Covid-19 pozitif olan insan sayısı giderek artıyor. Dışarıdan gelen sayısı arttıkça temaslı sayısı da artıyor. Marttan beri büyük bir gayretle yayılmayı önlemeye çalışan ve bana göre dönem çalışmaları için ALTIN MADALYA’yı hak eden “Temaslı Tespit Gurubu” da bir süre sonra kontrolü kaçırabilir.

Henüz “yerel bulaşma” olarak tanımlanan vaka sayımız çok azdır ve sağlık servislerimiz bununla baş edebilecek durumdadır. Ancak Temaslı tespitinde ipin ucu kaçarsa ve yerel bulaşmayla hasta sayısı geometrik olarak artarsa çok sıkıntı çekeceğiz.

Bu nedenle birilerinden medet ummadan önce kendinize ailenize yardımcı olunuz. Komplo teorilerine inanmayınız ve Maske, Hijyen ve Sosyal mesafe kurallarına uyunuz. Uymayanı uyarınız.

Süreci hafif atlatmak, tüm hatalara rağmen başarı ile tamamlamak ancak bu altın kuralları toplum olarak uygulamamıza bağlıdır.

Sağlıklı Günlere…”

Editör: TE Bilisim