Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş),  Sağlık Bakanı Filiz Besim’e  9 maddeden oluşan sağlık alanındaki talepleri yazılı olarak iletti.

Dağıtımı basına da yapılan yazıda, sosyal devlet anlayışından ödün verilmemesi gerektiğinin altı çizilerek, “Sendikamız yeni kurulan hükümetinizden, çağımızın gelişen teknolojik yapısıyla birlikte ülkemizin de ihtiyaçlarının belirlenerek ivedi bir şekilde özellikle aşağıda belirttiğimiz hususlardaki taleplerin karşılanmasını beklemektedir” ifadeleri kullanıldı.

Kamu sağlık merkezlerindeki fiziki alt yapı ve personel eksikliklerinin ivedilikle giderilmesi istenirken, kamu sağlık merkezlerinde ortaya çıkabilecek herhangi bir sorunun çözümü için sendikayla işbirliği içinde çalışılması talep edildi.

Kamu Tabipleri Yasası’nın biran önce hazırlanıp yasallaşmasının sendikanın olmazsa olmazı ve ivedi konularının başında geldiği vurgulandı.

Kamu sağlık merkezlerinde özerk/yerinden yönetim anlayışının güçlendirilmesi talep edilirken, hastane yönetim kurullarının sağlıkta verimliliğin artırılması ve eksikliklerin giderilip çözüme daha hızlı ulaşılması bakımından son derece önemli olduğu belirtildi.

Mesleki eğitimin geliştirilmesi için sendika ile diyalog halinde gerekli imkanların ve ödeneklerin sağlanması istenirken, döner sermaye yasasının anayasaya uygun bir şekilde düzenlenmesi de talepler arasında yer aldı.

Sınav tüzüğünün ülke gerçeklerine uygun şekilde, sendikanın da içinde yer alacağı bir komite tarafından biran önce düzenlenip yasallaşmasının sağlanması, radyasyon izni tüzüğünün ivedi şekilde hazırlanıp Bakanlar Kurulu’ndan geçmesi, hizmet alımı işlemlerinin keyfi olarak uygulanmasına son verilmesi, makul kriterler çerçevesinde yapılması da diğer talepler olarak sıralandı.

Sendika, daha nitelikli kamusal sağlık hizmeti sunumunun sağlanmasında her türlü işbirliği yapmaya hazır olduğunu da bildirdi