Toplumcu Kurtuluş Partisi-Yeni Güçler Genel Başkanı Mehmet Çakıcı beraberindeki heyetle 4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı ziyaret etti.

Toplumcu Kurtuluş Partisi-Yeni Güçler’den yapılan yazılı açıklamaya göre, dün Mustafa Akıncı'nın ofisine gerçekleşen nezaket ziyaretinde Genel Başkan Mehmet Çakıcı'ya Genel Sekreter Mehmet Davulcu ve MYK Üyesi Mustafa Emiroğluları eşlik etti. Görüşmede gündemdeki gelişmeler de ele alındı.

Kabulde konuşan TKP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, 4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile aynı siyasi geleneği paylaşıyor olmaktan onur duyduklarını söyledi. Çakıcı, Kıbrıs'ın son derece zor ve riskli bir döneme itildiğini görmekten üzüntü ve endişe duyduklarını kaydetti.

Bazı Kıbrıslı Türklere Türkiye'ye giriş yasağı uygulanması konusunu da değerlendiren Mehmet Çakıcı, “AKP hükümetinin bu tutumu Kıbrıslı ve Türkiyeli halkların ilişkilerine zarar veriyor ve bunun telafisi oldukça güç olacak” dedi.

TKP olarak 4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile aynı yolu yürüdüklerini ifade eden Çakıcı, “Aynı yolun yolcularıyız, barış ve demokrasi mücadelemizden vazgeçmiyoruz. Vazgeçmiyoruz yurdumuzdan... Vazgeçmiyoruz özgürlüklerimizden…” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim