TMT Mücahitler Derneği Gençlik Kolu, Rum tarafının vereceği yardım konusunda Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı eleştirdi. Açıklamada, Akıncı’nın, pandemi konusunda kaos yaşayan Güney Kıbrıs’a, dünyaya yardım eli uzatmış Anavatan Türkiye’den yardım isteme telkininde bulunması gerektiği kaydedildi.

TMT Mücahitler Derneği Gençlik Kolu Genel Koordinatörü Veli Koreli yaptığı yazılı açıklamada, Covid-19 enfekte sayısının bir müddetten beri yatay seyir izlediğini memnuniyetle gördüklerini belirterek, mücadelenin, Güney Kıbrıs’a nazaran  çok daha erken bir zamanda zaferle noktalanacağını savundu.

Koreli, Türkiye’de mali paketlere KKTC’nin de dahil edileceğinin açıklanmış olmasının bu göstergelerle birlikte değerlendirildiğinde bu savaştan en az hasarla çıkılacağının söylenebileceğini belirtti.

Hal böyleyken, Güney Kıbrıs idaresinden yardım talebinde bulunulduğunu üzüntü ile öğrendiklerini ifade eden Koreli şöyle devam etti;

“Öncelikle, Pandemi’den menkul zorluklarımızın “bölünmüşlükten” kaynaklandığını ileri sürecek kadar saçmalayabilen Anti-devletçi malûm çevreler bilsinler ki çabaları beyhudedir, güneşi balçıkla sıvayamazlar.. Güneydeki mevcut pandemik kaos ortadadır, buna bağlı olarak birleşmiş olmamız halinde kat be kat zorluklar yaşamış olacağımız gerçeği de ortadadır, devletimizin sağladığı başarı da ortadadır.  Ayrıca, Rum’un yardımına bel bağlamanın yok olmak demek olduğunu yaşayarak öğrenen halkımız Anavatanımızın değerini ve desteğinin kıymetini çok iyi bilmekte,   pandemi sonrasında kurulacak yeni dünya düzeninde Anavatanı ile birlikte yeni ufuklara yelken açmaya çoktan karar vermiş bulunmaktadır. Bu gerçekler ışığında malûm çevreleri Anavatanımıza saygıya ve çıkılacak bu yeni yolda vakit geç olmadan Devletimizin yanında yer almaya davet ediyor, “Kelin medarı olsa kendi başına olur” atasözümüzden hareketle Cumhurbaşkanımıza yapması gerekenin,  Devletimizi ve başarısına küçük düşürücü mealde kendine bakmaktan aciz Güney’den yardım talebinde bulunmak değil, asırlardır sürdüre geldikleri Türk düşmanlığını bir tarafa bırakmayı ve halkının selametini düşünerek dünyaya yardım eli uzatmış Anavatanımızdan yardım istemeyi Güney Kıbrıs’a telkin etmek olduğunu hatırlatıyoruz”

Editör: TE Bilisim