Denizlerin ne kadar önemli olduğunun herkes tarafından idrak edilmesi gerektiğini vurgulayan Töre, “Barış olsun diye ne Yeşilırmak’tan ne Güzelyurt’tan vazgeçilemez” dedi.
Töre, Yeşilırmak Direnişi’nin 44. Yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, şehitleri rahmetle anarak, mücahitlerin kahramanca mücadelesi sonucunda 5 Eylül 1974’te bölgenin Kuzey Kıbrıs Türk kesimiyle bütünleşmesinin gerçekleşmesinin tarihe şan ve şerefle yazıldığını kaydetti.
Yeşilırmak Sancağı’nın 1963’ten 1974’e kadar vardığı ulusal varoluş ve direnişin zaferle sonuçlandığı gün olan 5 Eylül 1974’ün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ebediyen kutlanacağını söyleyen Töre, mesajında “Türk ordusuyla da birleşme ve bütünleşme günü olan bugünü selamlamak Kıbrıslı Türklerin görevidir” ifadelerine yer verdi.
TÖRE, YEŞİLIRMAK DİRENİŞİ’NİN 44. YILDÖNÜMÜ NEDENİYLE MESAJ YAYIMLADI

Meclis Başkan Vekili Zorlu Töre, Yeşilırmak-Bademliköy-Yedidalga-Gemikonağı’nın, Yeşilyurt ve Güzelyurt bölgesindeki körfez deniz sahillerinin ayrılmaz parçası olduğuna dikkat çekerek, Güzelyurt ve Lefke bölgesinin kıyılarındaki yerleşim birimlerinin Annan Planı’nda olduğu gibi yeniden müzakere masasında taviz olarak yer almasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.
YORUM EKLE
1
BKP SENDİKAL PLATFORMUN YARIN DÜZENLEYECEĞİ EYLEME...
2
YÜKSELİŞ SPOR TESİSLERİ TARAFINDAN “KEZBAN...
3
“İKİ KADIN MAHKUM DERHAL HÜCRE CEZASINDAN ÇIKARILMALI”
4
MDP TÜRKİYE BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE TOPLANARAK...
5
ICAAM 2018 4. ANALİZ VE UYGULAMALI MATEMATİK KONFERANSI...
6
19 YAŞINDAKİ ENECAN BAZAROVA İKİ GÜNDÜR KAYIP
7
CUMA VE PAZAR GÜNÜ YER YER SAĞANAK BEKLENİYOR…...
8
DEV-İŞ’TEN SENDİKAL PLATFORMUN YARIN YAPACAĞI...
9
“TC EĞİTİM BAKANI SELÇUK’LA PLANLANMIŞ BİR...
10
KALKANLI KÖYÜ CAMİ BÖLGESİ İLE ÇİĞDEM SOKAK...
SON DAKİKA HABERLERİ
SIRADAKİ HABER