“Trafik Haftası” bu yıl 4-11 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.
Trafik Müdürlüğü’nden yapılan duyuruya göre, trafikte farkındalık yaratabilmek, halkı trafik kuralları hususunda bilgilendirmek amacıyla gerçekleşen Trafik Haftası boyunca Polis Genel Müdürlüğü tarafından çeşitli etkinlikler yapılacak. 
Hafta botunca PGM-Trafik Müdürlüğü’nde görevli subaylar televizyon ve radyo programlarına katılarak halkı aydınlatıcı bilgiler verecek; Polis Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan yaftalar, İlçe Polis Müdürlükleri tarafından halkın yoğun olarak bulunduğu bölgelerde sürücülerin görüş açısını engellemeyecek ve yayalara engel teşkil etmeyecek şekilde asılacak. 
Ülke genelinde çeşitli noktalarda bulunan billboardlarda trafik ile ilgili görsellerin sergileneceği hafta boyunca ilgili kamu spotları televizyon kanallarında yayınlanacak.
GSM operatörleri Telsim ve Turkcell tarafından, tüm abonelere hafta içerisinde “Trafik Sloganı” içerikli SMS’ler gönderilecek, Arabahmet İyilikevi öğrencilerine Polis Genel Müdürlüğü bahçesinde Trafik Müdürlüğü tarafından trafik eğitim parkı kurularak, trafik eğitimi ile görsel sunumlar verilecek. 
Konuyla ilgili yapılan açıklamada herkes, trafik kurallarına uymaya, uymayanları nazik bir dille uyarmaya davet edildi.

Editör: TE Bilisim