Trafik Kazalarını Önleme Derneği, Trafik Haftası Etkinlik Programı’nı açıkladı. Buna göre etkinlikler, pazartesi günü Lefkoşa’da “Trafikte Beni Fark Et” temalı yürüyüşle başlayacak.
Etkinlik; Pazartesi günü Şht. Tuncer İlkokulu’ndan saat 09.30’da Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği üyeleri, ilkokul öğrencileri bisiklet grubu, izciler ve okul bando ekibi kortejiyle başlayacak, H. Ilgaz Sokak ve Osmanpaşa Caddesi’ni izleyerek Mehmet Akif Caddesi’nde (Dereboyu’nda) Kemerli Çarşı yanındaki otoparkta toplanması ve konuşmaların yapılması sonrası tamamlanacak. 
7 Mayıs Salı günü aynı temalı etkinlik Girne’de düzenlenecek. Bu yıl ilk kez düzenlenecek etkinlik, Şht. Hasan Cafer İlkokulu’ndan saat 09.30’da ilkokul öğrencileri, izciler ve okul bando ekibi kortejiyle başlayacak, okul arkasındaki ara yoldan geçilecek ve Uğur Mumcu Bulvarı’nı izleyerek Liman Çemberi’nde toplanılacak. Konuşmaların ardından öğrenciler aynı güzergahı izleyerek okula dönecek.
Güzelyurt’taki yürüyüş, 8 Mayıs Çarşamba günü Özgürlük İlkokulu’ndan saat 09.30’da ilkokul öğrencileri bisiklet grubu, izciler ve okul bando ekibi kortejiyle başlayacak, Çarşı Yolu, Hasan Cafer Sokak, R. Osman Sokak, Cengiz Ratip Sokak, Alemdar Sokak ve tekrar Çarşı yolu izlenerek okula dönüş ile gerçekleşecek. 
9 Mayıs Perşembe günü İskele’de düzenlenecek “Trafikte Beni Farket ” temalı yürüyüş, Şht. İlker Karter İlkokulu’ndan saat 10.00’da ilkokul öğrencileri, izciler ve okul bando ekibi kortejiyle başlayacak, Okullar Sokak, Mehmet Ali Efendi Sokak, Barbaros Sokak, İskele Maarif Anaokulu Önü, 20 Temmuz Caddesi, Şht. Güney Bey Caddesi, Dr. Orhan Müderrisoğlu Caddesi izlenerek okula dönüş ile son bulacak. 
10 Mayıs Cuma günü, Lefke’deki yürüyüş, Lefke İstiklal İlkokulu’ndan saat 10.00’da Gemikonağı İlkokulu öğrencileri, Yedidalga İlkokulu öğrencileri, Yeşilyurt İlkokulu öğrencileri, Yeşilyurt Özel Eğitim Merkezi öğrencileri, Keşifler Adası Okul Öncesi Eğitim ve Etüd Merkezi öğrencileri, Lefke İstiklal İlkokulu öğrencileri, bisikletliler, izciler ve okul bando ekibi kortejiyle başlayacak, İstiklal Caddesi, 19 Mayıs Caddesi ve Atatürk Caddesi izlenerek toplanma yerinde kısa konuşmaların yapılmasının ardından Teyfik Fikret Sokak’tan geçilip tekrar Atatürk Caddesi üzerinden okula dönüş ile gerçekleşecek. 
13 Mayıs Pazartesi Gazimağusa’daki “Trafikte Beni Farket” temalı yürüyüş, Karakol İlkokulu’ndan saat 10.00’da; öğrenciler, izciler ve okul bando ekibi kortejiyle başlayacak, Anafartalar Caddesi, Eşref Bitlis Caddesi, Sulu Çember, İsmet İnönü Bulvarı ve Cahit Sıtkı Tarancı Sokak izlenerek  tekrar okula dönüş ile gerçekleşecek. 
14 Mayıs Salı günü saat 10.00’da Lefkoşa’da “Trafikte Çocuk Güvenliği ” temalı bez boyama etkinliği düzenlenecek. Bu yıl ilk kez düzenlenecek etkinlik, Gülenyüzler Anaokulu’ndan başlayacak, İstiklal Sokak, Gzt. Kemal Aşık Caddesi, Terminal Çemberi, tekrar Gzt. Kemal Aşık Caddesi,  Şht. Halil Bahçeci Sokak, Mehmet Şah Sokak ve Şht. Bülent Hüseyin Sokak izlenerek, tekrar okula dönüş ile sona erecek.

Editör: TE Bilisim