Kıbrıs Vakıflar İdaresi gelirleri ve yaptığı hayır işleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kıbrıs Vakıflar İdaresi, “Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma Ofisinden Vakıflar İdaresine yönelik onaylanan projelerle ilgili aktarılan maddi katkıların Başbakanlık ve Maliye Bakanlığı aracılığı ile ulaştırıldığını belirtti.

Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi’nin, tüzel kişiliği altında Başbakanlığa bağlı bir kurum olduğu kaydedilen açıklamada, mali denetim yapmaya yetkili Sayıştay Başkanlığı’nca atanan iki uzman tarafından tüm mali işlemlerinin incelendiğini ifade etti.

“Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin iki mali kaynağı vardır. Birincisi Vakıfların kendi mal varlığının kiralarından elde ettiği gelirlerdir. İkincisi ise aynen diğer kurumlar gibi, Türkiyenin Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ofisine sunulan ve onaylanan projeler gereğince alınan katkılardır” denilen açıklamada Vakıfların yasa gereği hayır hizmetlerini usulüne göre yerine getirdiği veya bu hizmetlerin yerine getirilmesini sağladığı vurgulandı.

Açıklamada Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin internet sitesinde de yapılan hayır işlemlerinin şeffaf bir şekilde yaınlandığına dikkat çekildi.