Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Tözün Tunalı, “Hükümetin sonunun toplumun mutluluğu olacağı” değerlendirmesinde bulundu. 
Tunalı, yaptığı yazılı açıklamada, Covid-19 virüsü sürecini değerlendirerek, virüsün başladığı günden bu yana UBP-HP Hükümetinin birçok kararlar alıp bozduğunu, yeniden şekillendirdiğini belirterek, DP olarak hükümete yaptıkları birlikte çalışılması çağrılarının kabul görmediğini belirtti. 
Hükümetin “zaman birlik zamanıdır” dediğini, ancak ülkede birliğin sağlanamadığını ifade eden Tunalı, sürekli ayrımcılık yapılarak insanların ötekileştirildiğini savundu. 
KKTC halkının artık iyi yönetilmek istediğine dikkat çeken Tunalı, “Bu sistem ve ayrımcılıkla ülkede bölünmeler devam edecektir. Sırf sizler bu makamlarda oturasınız diye devletin olanaklarını çarçur ederek menfaat dağıtarak bu makamlarda oturma dönemi bitmiştir” dedi. 
Dünyada devletlerin güçlü olduğu sürece ayakta kalabildiklerine dikkat çeken Tunalı, açıklamasında “Biz güçsüz halkına yardım edemeyecek bir yapıyla karşı karşıya bırakıldık. Kişiler devletten güçlü duruma getirildi” ifadelerine yer verdi. 
“Dönem dayanışma dönemidir. Kimse bu dönemde kendisine pay çıkaracak durumda değildir” diyen Tunalı, “Ucuz siyaset işlerinden kurtulup, gerçek siyaset yapma dönemi geldiğini, KKTC halkının da bu gerçeği inşallah görür ve bu kez geleceğini kurtarmak için ayağa kalkar” dedi. 
Şu anki görünümün hiç iç açıcı olmadığını, alınan kararlara tepkiler üzerine bir gün sonra bozuluyorsa bunun sorgulanması gerektiğini vurgulayan Tunalı, sağlık konusunda da alınan kararların birçoğunun geç alındığını vurguladı. 
Tunalı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 
“BÜTÇEYE PARA GİRSİN ZİHNİYETİYLE HALKI RİSKE SOKUYORSUNUZ”
“Hükümet olarak sizler sırf  bütçeye para girsin zihniyetini devam ettirip halkımızı riske sokmaya çalışıyorsunuz. Kontrolü kolayca yapılabilecek bir yapıya sahip ülkemizde 20 günlük bir çalışma ile virüsün kaynağına ulaşabileceksiniz. Sağlık Kurulu’nun kararlarını dikkate alınız. Birçok doktorumuzun uyarıları var, ‘zor günler şimdi başlayacak’ diyorlar. Sizler toplu iş yerlerini açarsanız büyük bir hata yapacak ve hesabını ödeyemeyeceksiniz.”
Yardım paketlerinde bile partizanlık yapıldığını ileri süren Tunalı, şöyle devam etti: 
“KKTC’de bu kadar ihtiyaçlı bir kesimin olması da düşündürücüdür. Yıllarca bu ülkeyi yönettiniz, nutuklar attınız biz olmasak bugünlere gelemezdiniz dediniz. İşte geldiğimiz nokta.1 ay bile dayanamayan bu yapıyı siz yarattınız. Geleceği hiç düşünmediniz. Güçlü devletler yandaşlara değil tüm halkına yardım ederek ayakta durur.”
Hükümetin aldığı tedbirlerin ekonomiyi ayakta tutmak yerine tam çökerteceğini savunan Tunalı, “3 ay ertelenen çeklerin hesabını hiçbir iş sahibi ödeyemez. Belli başlı sektörlere verdiğiniz teşvikleri diğer üretici firmalara da vermeniz gerekiyor. Bu süreç kısa zaman içerisinde atlatıldıktan sonra yeniden yapılandırmaya gidiniz. Üretmeyen toplumlar her zaman çöker, batar. Bu nedenle küçücük adamızda neyin üretimi yapılmalı, siz Hükümet olarak çalışma başlatın. İhracata yönelik üretimi destekleyin” dedi. 

Editör: TE Bilisim