Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Ankara’da Türkiye Cumhurbaşkanının Başdanışmanı Yalçın Topçu’yu makamında ziyaret etti.


Fikri Ataoğlu, görüşmede yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine Anadolujet’in KKTC seferlerini artırması ve ek seferler koymasıyla birlikte bilet fiyatlarında düşüş beklediklerini söyledi. 

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, ekonomik sıkıntıların yaşandığı bu süreçte bu adımın çok yerinde olduğunu ifade eden Ataoğlu, Anavatan Türkiye’nin desteğini her zaman yanlarında hissettiklerini söyledi.

Ataoğlu, birlik ve beraberlik içerisinde yeni projelere imza atacaklarını da sözlerine ekleyerek, Gaziveren bölgesinde düşünülen turizme yönelik projeye ilişkin bir videoyu Topçu’ya takdim etti.

 

TOPÇU

Açıklamaya göre Topçu da konuşmasında, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nu anavatanında, milletin evinde, Cumhurbaşkanlığı külliyesinde ağırlamış olmaktan bahtiyar olduğunu söyledi.

Topçu şöyle devam etti:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ikinci resmî ziyaretini KKTC’ye yapmış ve bütün dünyanın duyacağı ve anlayacağı bir dille şunları söylemişlerdi: Kıbrıs milli davamız, Kıbrıs'ta adil ve kalıcı bir çözüm bulunması da gayemizdir. Önümüzdeki dönemde KKTC'yi Doğu Akdeniz'de bir çekim merkezine dönüştürerek, kişi başına düşen milli geliri iki katına çıkarmak ilk hedefimizdir. Her zaman Kıbrıs Türkü’nün yanında durduk ve durmaya da devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti ve seksen iki milyon Türk halkı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gösterdiği bu hedefler doğrultusunda çalışmakta ve vermiş olduğu sözün de arkasında durmakta kararlı olduğunu bu ziyaret vesile ile ifade etmek isterim”

Ziyarette Ankara Büyükelçisi Kemal Köprülü, Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel, Özel Kalem Müdürü Türker Yüksel ve Çevre Koruma Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı da yer aldı.