UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, ülkedeki huzur ortamının devamı  için iki köklü partinin işbirliğine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da, CTP’nin UBP ile koalisyon kurma konusundaki görüşünün bilindiğini, bugünkü görüşmede daha çok ülke sorunlarının ele alındığını söyledi.Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilmesinin ardından koalisyon kurma çalışmalarına başladı.

UBP heyeti bu çerçevede bu sabah saat 11.00’de Cumhuriyetçi Türk Partisi’ne gitti. Görüşme sonrasında iki parti başkanı basına açıklamalarda bulundu.

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, koalisyon çalışmaları sorumluluğu içerisinde bu görüşmeyi yaptıklarını söyledi.

Özgürgün, UBP ile CTP’nin ülkenin en köklü iki partisi olduğunu anımsatarak, ülkenin bu iki partinin işbirliğine ihtiyacı olduğunu; bu nedenle bu görüşmeyi önemli bulduklarını söyledi.

CTP ile temaslarını sürdüreceklerini ifade eden Hüseyin Özgürgün, kısa sürede halka ve ülkeye hizmet edecek, ekonomik anlamda güçlü bir hükümet kurulması temennisinde bulundu.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da, ziyareti için Ulusal Birlik Partisi heyetine teşekkür etti.

Erhürman, son günlerde yaşanan gergin ortamda üllkenin iki farklı siyasi partisinin dostane bir görüşme yapmasının önemli olduğunu söyledi.

Sıcak ve dostane ilişkilerinin devam edeceğini belirten Erhürman, koalisyon konusunda partilerinin görüşlerinin ortada olduğunu ve bu konuda daha önce yaptıkları açıklamanın geçerli olduğunu söyledi. Erhürman, bunun da UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün tarafından bilindiğini belirtti.

4 siyasi parti başkanının Cumartesi günü başlattıkları koalisyon çalışmalarının devam ettiğini ve bugün saat 16.00’da CTP Genel Merkezi’nde yeniden biraraya geleceklerini anımstan Tufan Erhürman, ülkede biran önce hükümet kurulması gerektiğini söyledi.

Erhürman, “Hangi hükümet gelirse gelsin biz parti olarak dostane ilişkilerimizi sürdüreceğiz”dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman,  bir soru üzerine “CTP-UBP kaolisyon hükümeti olmayacağını daha önce söyledik ancak, diğer konularda dostane ilişkilerimiz devam edecektir”dedi.

Hüseyin Özgürgün’e DP Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın “zorlama koalisyon” söylemi ile ilgili cevap verdiğinin hatırlatılması üzerine, ‘zorlama koalisyon’ diye birşey olmadığını söyledi.

Özgürgün, “Her ne pahasına olursa olsun, bir hükümet kurulması görüşünde değiliz. Sandık sonuçları ortada. Bununla birlikte güçlü bir hükümet kurulmasını istiyoruz. Üçlü veya dörtlü koalisyonların çok ciddi sıkıntıları olabileceğini bilen bir siyasetçiyim. 21 yıldır mecliste her türlü sıkıntıyı yaşadık. Herhangi bir zorlma yoktur. Kimi kime zorlayabiliriz” dedi.

Geçtiğimiz gün yaşanan eylemler konusunda ise Başbakan Özgürgün, her türlü şiddete karşı olduklarını belirterek,“Birine destek vereceksiniz, diğerini eleştireceksiniz. Bu olmaz. Eğer böyle birşey olursa o zaman da sıkıntı yaşanır” ifadelerini kullandı.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da, eylemlere değinerek hassas bir dönemden geçildiğini belirterek, herkesin sağduyu ile hareket etmesinin önemli olduğunu söyledi.

Tüm kurumlara, polis teşkilatı dahil olmak üzere mevzuatta gereken görevlerini yerine getirmelerinin önemli olduğuna vurgu yapan Erhürman, “Eylemde bir güvenlik zaafiyeti oluştu. Bir ülkede meclisin damına çıkıp birşeyler yapılıyorsa bu güvenlik zaafiyetidir. Bunun giderilmesi gerektiğini düşünüyorum”dedi.

Bir başka soru üzerine UBP Genel Başkanı Başbakan Özgürgün, Halkın Partisi ve diğer partilerle de görüşme talep ettiklerini ve sandıktan çıkan oy oranlarına göre partilerle görüşmeler yapacaklarını açıkladı.“Amacım bu işi uzatmak değil” diyen Özgürgün, kısa sürede bir hükümetin oluşumunu arzu ettiğini ifade etti.

Özgürgün, “Eğer 4 siyasi partinin sürdürdüğü görüşmelerden netice alınır ve ‘biz anlaştık’ denilir, ben o zaman Cumhurbaşkanı’na görevi iade edeceğim”dedi.

Görevi alıp da hiç görüşme yapmamasının hoş olmadığını belirten Özgürgün, “Biz görevi alır partilerle görüşmeye gideriz ama, ‘görüşmem’ diyen partileri de görüşmeyi zorlamayız” ifadelerini kullandı.