Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) , Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) ve Kıbrıs Türk Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) , hükümetin hayat pahalılığı ödeneğinin üç aylığına dondurulması yönündeki kararıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Kamu-Sen Başkanı Metin Atan, Başbakan’ın sendikalara 3 aylık hayat pahalılığının verileceği yönünde sözlü taahhüt verdiğini ancak birkaç gün sonra kararnameyi Bakanlar Kurulu’ndan geçirdiğini savunarak, bu durumu eleştirdi.

Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu da hayat pahalılığı ödeneğinin çalışanın hakkı olduğunu belirterek, ‘mücadele etmezsek bir yere gelemeyeceğimiz ortadır’ dedi.

KTAMS Başkanı Güven Bengihan da üç sendika adında hazırlanan ortak basın açıklamasını okudu.

Açıklamada, TL’nin döviz karşısında büyük oranda değer kaybetmesi sonucu ülkede yaşanan ekonomik krizin özellikle dar ve sabit gelirli çalışanların alım gücünün hızla gerilemesine neden olduğu belirtildi.

3 sendika ortak açıklamada, hükümete 15 gün içerisinde uzlaşı masasını kurma çağrısı yaparak, çağrılarına olumlu yanıt verilmemesi halinde grev dahil her türlü eylemi hayata geçirecekleri uyarısında bulundu.