DAÜ-SEN, Covid vakalarındaki artışı kaygıyla izlediğini ifade ederek, eğitimin yüz yüze devam etmesi için ülkedeki tüm yükseköğrenim kurumlarında aşılamanın yaygın bir şekilde yapılması gerektiğine vurgu yaptı. 
DAÜ-SEN yazılı açıklamasında, öğrencilerin, nüfusun en mobil kısmı olduğu ve vaka sayısını artıracağı yönünde daha önce uyarıda bulunduklarını, bugünkü vaka sayılarının da haklı olduklarını gösterdiğine işaret etti. 
“Gidişat kötüdür” diyen DAÜ-SEN, aşılanma oranının yüksek olduğu DAÜ'de vakaların ülkeye ve diğer eğitim kurumlarına kıyasla çok ciddi şekilde az olduğunu kaydetti. 
DAÜ-SEN, tüm yükseköğrenim kurumlarında aşılamanın yaygın bir şekilde yapılmasının devlet politikası olması gerektiğini, aksi halde vakaların artacağını savundu. 
Hükümeti ve yetkilileri eleştiren DAÜ-SEN, “Sendikamız gidişatı kaygıyla izlemektedir. İsteğimiz eğitimin yüz yüze devam etmesidir. Ancak öğrencilerimiz, memur ve işçi kardeşlerimiz, meslektaşlarımızın sağlığının tehlikeye girdiği noktada paydos çağrısı yapmaya hazırız” dedi.