Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, 23 Nisan nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Uluçay, mesajında şunları kaydetti:

"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlar, özellikle de çocuklarımıza bu önemli ve tarihi günün önemini anlatmak, daha iyi bir gelecek hazırlama ödevimizi hatırlatmak isterim. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tam 100 yıl önce kuruluşu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza armağan edilmiş ve o günden bu yana bu bilinçle yetişen nesiller bizleri hep ileriye taşımıştır. 

Covid-19’la mücadele kapsamında alınan birçok kısıtlayıcı ve hayatımızı zorlaştıran tedbirleri tecrübe ettiğimiz şu günlerde, çocuklarımızın eğitimi belki de en önemli meselelerimizden biridir. Maddi zorluklar, aksayan eğitim ve daha nice mahrumiyet yaşarken, çocuklarımızın bu dönemi, madden ve manen en az etkilenecek şekilde atlatmaları için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. 

Unutmayalım ki, çocuklarımız, ülkemizin, bölgemizin ve dünyamızın geleceğidir. 

Çocuklarımıza daha iyi gelecek hazırlamak en büyük ödevimizdir. Demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü gibi temel ilke ve değerlere bağlı nesillerin yetişebilmesi, ülkemizin bu değerleri içselleştiren bireylere emanet edilmesi en hayati meseledir. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını bir kez daha kutlar ülkemiz ve tüm Dünya çocuklarının barış içinde olacağı bir yaşam dilerim."

Editör: TE Bilisim