Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Sağlık Afet Planı ile Hastane Afet ve Acil Durum Planı Sempozyumu’na katılmak ve temaslarda bulunmak amacıyla ülkede bulunan Türkiye Acil ve Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetimi Daire Başkanı Eray Çınar ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Meclis Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Meclis Şeref Salonu’nda gerçekleşen kabulde konuşan Daire Başkanı Eray Çınar, iki gündür KKTC’de ilgili tüm kurumların katkısı ve desteği ile çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti.

Çınar, gözlemlerinde konuyla ilgili büyük bir çalışma azmi ve enerji tespit ettiklerini ve bu durumun kendilerini memnun ettiğini ifade ederek, güzel bir işbirliğini oluşturmak için gayret sarf edeceklerini söyledi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay da konuşmasında yaşanması muhtemel herhangi bir afet ve acil durumunda kurumların en hazır şekilde olabilmesi için ortaya konan bu çalışmaları çok anlamlı ve değerli bulduklarını söyledi.

Temenninin afet gibi olumsuz tabloların hiç yaşanmaması olduğunu, ancak yaşandığı takdirde de yapılması gerekenler konusunda ülke çapında çalışmalar yapıldığını anımsatan Uluçay, son yaşanan doğal afetlerle de birlikte bu konunun öneminin bir kez daha ortaya çıktığını söyledi.

Uluçay, edinilen tecrübelerin paylaşılmasının önemini vurgularken yapılan çalışmaların ülkeye büyük katkısı olacağına inanç belirtti.

Kabulde Meclis Genel Sekreteri İbrahim Avkan ile Özel Kalem Müdürü Çağlar Gulamkadir de hazır bulundu.