Sağlık Bakanı Ünal Üstel Meclis'te yaptığı konuşmada, “sağlıkta politika olmaz” söylemini yineleyerek, birlik beraberlik içinde çalışılırsa sorunların çözüleceğini kaydetti.
Doğruları söylemeye devam edeceğini, bakan olduğu günden beri herkesle istişare içinde olduğunu ve hekimlerin sorunlarıyla bire bir ilgilendiğini belirten Üstel, 2017 yılından beri çözülemeyen kadro sorununu  bir ayda çözmüş olmalarının hata olamayacağını söyledi.
Üstel, bugün kadroların gittiğini, ek mesai ücretlerinin kalanlarının da ileriki günlerde ödeneceğini belirtti.
Bakan Üstel, ilk günden beri PCR testlerini arttırma yoluna gittiklerini ve 10 binlere çıkardıklarını da hatırlatarak, pandemi sürecinde tüm dünyanın dengesini kaybettiğini, KKTC’de de ekonominin daralmasının çok normal olduğunu, sıkıntıların da normal olduğunu anlattı.
En iyisini yapmaya çalıştıklarını, bundan sonra da bunun için çabalayacaklarını belirterek, antijen testlerinde ülkedeki tüm laboratuvardan da hizmet almayı hedeflediklerini söyledi.
Aşının istedikleri hızda olmadığını ama sistemin çalıştığını anlatan Üstel, eldeki aşılar bitene kadar devam edeceklerini ifade etti.
Üstel, bugüne kadar 140 bin Türkiye’den, 20 bin Güney’den aşı geldiğini hatırlatarak, aşıların aksamadan gelmesi halinde bu sürecin hızlanabileceğini kaydetti.


ROGERS: “HER YER AÇILIRKEN OKULLARIN AÇILMASI  ÖNCELİKLİ TUTULMADI”
HP Milletvekili Jale Refik Rogers, “pandemiyle eğitimde açılan yara” başlıklı konuşma yaptı.
Pandemiyle eş zamanlı başlayan ve gittikçe artan sorunlar meydana geldiğini kaydeden Rogers, dünyada okula giden öğrencilerin yüzde 91’inin pandemiden etkilendiğini, sürecin uzamasıyla eğitimin yanında psikolojik sorunları da beraberinde getirdiğini söyledi.
Her yer açılırken okulların açılmasının öncelikli tutulmadığını, müzik spor gibi aktivitelerin de yasaklandığını anımsatarak, çocukların bir yıl daha yüz yüze eğitimden uzak tutulmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.
Dünyada son 1 yıldır eğitim alanında uygulanan sistemlere örnekler veren Rogers, bu yıl sadece 78 gün yüz yüze eğitim verildiğini ve bu sayıların tahribatın büyüklüğünü ortaya koyduğunu söyledi.
Rogers, özel ve kamudan eğitim alan farklı sınıflarla ilgili bilgi vererek, yüz yüze eğitim olmamasının yanı sıra sosyal ve duygusal gelişimin de geciktiğini söyledi. Rogers, değişik yaş ve sınıftaki çocukların pandemi döneminde yaşamak durumunda kaldığı  sıkıntılara örnekler verdi.
Özellikle çocukların gelişiminde rutinlerin önemli yer tuttuğunu, bunun olmayışının büyük sorunlar yarattığını ve okula gidemeyen çocukların çok çeşitli sorunlarla karşı karşıya kaldığını da söyledi.
Rogers bu yılın kaçırıldığını, sonraki yılların bu yıl gibi olmamasının sağlanabileceğini belirterek, aşının da artık okulları açmamak için gerçekçi olamayacağını kaydetti.

AMCAOĞLU: “BAKANLIK ELİNDEKİ İMKANLARIN ÇOK ÜZERİNDE ADIMLAR ATTI”
Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu da, sağlık üst komitesinin önerileri doğrultusunda karar alındığını, açma kapama kararını kendilerinin vermediğini herkesin bildiğini söyledi.
Finansal açıdan yaptıklarını sıralayan ve hizmete koymak için adım atılan okulları ve ön görülen projeleri sıralayan Amcaoğlu, devlet özel eşitsizliğini ortadan kaldırmak için, internet  ve tablet gibi olanaklar sağladıklarını anlattı. 
Amcaoğlu, geçen hafta başlanan uluslararası sınavlara katılım ve bayram sonrası, 6-11. sınıflarının eksik sınavlarının tamamlanarak yılı bitirmeyi planladıklarını kaydetti.
Amcaoğlu, bakanlığın elindeki imkanların çok üzerinde adım attığını ve ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

Editör: TE Bilisim