AK Hataylılar Kardeşlik Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Mehmet İpek, değiştirilmiş haliyle Meclise sevk edilmesi beklenen Yurttaşlık Yasasının, “milletvekilleri tarafından kabul görmemesini temenni ettiklerini” bildirdi. 

İpek yazılı açıklamasında, derneğin sorumluluğunun; “KKTC’de yaşayan ve TC vatandaşı olanların  ülkede yaşadıkları sıkıntıları gözlemlemek, tespitlerde bulunmak, haklarını korumak/kollamak ve zor durumda olanlara yardım etmek” olduğunu kaydetti.

İpek, bu çerçevede “Yabancılar ve Muhaceret Tüzüğünün” değiştirmek istendiği Yurttaşlık Yasasının, “5 ardışık çalışma izni ile çalışanların yurttaşlığa başvurabilir” maddesini hiçe sayarak, yaşamını burada idame ettiren, vergi, sigorta yükümlülüğünü yerine getiren insanların “yasa değiştirme” adı altında, adeta “burada istenmediğinin göstergesi” olduğunu savundu.

Bu konuda İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars’ın; “çalışma izniyle vatandaşlığa başvuru alınmamasının  öngörüldüğünü, vatandaşlığın doğum, evlilik ve yatırım gibi kalemlerle elde edileceğini” söylediğini, yasanın bu kapsamında Meclise gideceğini basın yoluyla öğrendiklerini ifade eden İpek, Baybars’ın “yurttaşlık bir hak değil bir lütuftur... Aidiyet bağı gelişmiş olmalı” şeklindeki açıklamalarını da manidar bulduklarını ifade etti ve “Bu yasa meclise sevk edildiğinde milletvekilleri tarafından kabul görmemesini temenni ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim