Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Türkiye’de yayın yapan A Haber internet portalında Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamanın tam metni şu şekilde:

“Türkiye’de yayın yapan A Haber internet portalında “KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Türkiye düşmanlığı sürüyor! Yunan ve İngilizlere kucak açtı” başlığıyla bugün saat 14.54’te yayınlanan haber görünümündeki yalan, Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilişkilerine, Türk halkıyla Kıbrıs Türk toplumunun kardeşlik hukukuna yönelik açık bir saldırıdır. Bu, Cumhurbaşkanımıza yönelik organize algı operasyonlarının ilki de değildir.

Cumhurbaşkanımız Mustafa Akıncı’nın açıklamalarıyla gerçek olmadığı o dönem ortaya çıkmış olmasına rağmen, 2016 yılında Güney Kıbrıs Rum Kesiminde yayınlanmakta olan bir gazetede yer alan spekülasyonu, 56 ay sonra A Haber, sanki bugün yayınlanmış, gerçekten olmuş ve doğruymuş algısı yaratarak yeniden dolaşıma sokmuştur.

A Haber, sahte isimler kullanan trol hesapların da bugün sosyal medyada Cumhurbaşkanımıza karşı organize bir şekilde başlattıkları algı operasyonu ile paralel hareket etmesi esefle gözlemlenmiştir.

Yalanı, haber kisvesi altında 56 ay sonra yeniden tekrarlamak mesleki ve insani ahlakla bağdaşmaz.

Cumhurbaşkanımız ve Kıbrıs Türk halkına yönelik bu tür algı operasyonları, gerçeği belki birkaç dakika bulandırabilir, ancak yalandan medet ummanın utancı kişiler için olduğu kadar kurumlar için de kalıcıdır.

Tüm insanlık gibi Kıbrıs Türk halkı da bugün ölümcül bir virüsle pençeleşirken, bazı çevreler KKTC’de 4 ay sonra gerçekleşecek seçime dışardan etki etme telaşına yeniden kapılmışlardır.

Unutulmasın ki bu konuda son sözü Kıbrıs Türk halkı kendi özgür iradesiyle söyleyecektir. Kıbrıs Türk halkının düzeyi, bu tür algı operasyonlarına prim vermeyecek seviyededir.”