Yeniden Doğuş Partisi(YDP), Anayasa Mahkemesi’ne Cumhurbaşkanı’nın görev süresiyle ilgili açtıkları dava konusunda milletvekillerinden destek istedi.

YDP Genel Sekreteri Turan Büyükyılmaz, Cumhurbaşkanı’nın görev süresiyle ilgili Anayasa Mahkemesi’nde açtıkları dava konusunda yaptığı yazılı açıklamada, Anayasa Mahkemesi’nin yarın dava dosyasını Meclis’e iletmesi, Cumhuriyet Meclisi’nin de müdafaa için dosyayı Başsavcılığa göndermesinin beklendiğini kaydetti.

YDP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 11 Ekim’e ertelenmesine karşı olmadığını, itirazın; görev süresi 26 Nisan 2020 itibari ile dolan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın bu göreve devam etmesine olduğunu kaydeden Büyükyılmaz, şöyle devam etti:

“Parti olarak biz bu aşamada, Cumhurbaşkanlığı makamı ile Sayın Akıncı’nın yıpratılmamasına özel itina gösterecek ve bu sağduyuyu herkesten bekleyeceğiz. Bilinmelidir ki, Sayın Akıncı Meclisimizden görev süresinin uzatılmasını talep etmemiştir. Meclisimiz, Sayın Akıncı’ya çıkardığı bir Meclis kararı ile bu görevi tevdi etmiştir. Partimiz ise bunun yanlış olduğunu ve Anayasa’nın 104 ve 105. maddelerinin uygulamaya konulmasını ve gerekirse Cumhurbaşkanı Vekilinin görev süresinin uzatılmasını daha uygun bir yol olarak görmektedir.”