YDP Genel Başkan Yardımcısı Ali Akın Önder tarafından yayınlanan yazılı açıklamada teknokratlardan oluşacak bir milli mutabakat hükümetinin kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"İçinde bulunduğumuz kriz dolayısı ile Hükümetin almış olduğu ekonomik tedbirler, ekonomimizi yıllarca sürebilecek ağır bir yükün altına sokmuş, özel sektörü ise tamamen bitirmiştir.

Bu tedbirlerle özel sektörün ayakta kalabilmesi mümkün değildir.

Hükümetin yaklaşık 1 aydır “Ha bugün veriyorum , ha yarın hazırlıyorum” dediği özel sektöre, “Ekonomik TEŞVİKSİZLİK paketi “ açıklandı .

Birde resmî gazetede kapsayan, kapsamayan diye 12 sayfalık bir yazı yayımladılar. Zahmet etmişler…

Kapsayanları yazsalardı ve şartlarını açıklasalardı toplam iki paragraf olurdu. Zahmete girmezlerdi…

Hükümetin bu saatten sonra kaynak yaratma ve bu kaynakları akılcı kullanma yeteneği kalmamıştır.

Bu beceriksizlik, uzak yakın tarihte üniversitelerimizin ekonomi bölümlerinde “ Salgın sonrası özel sektör ve Devlet nasıl batırılır” diye ders olarak okutulacak niteliktedir.

Yapabilecekleri o kadar şey varken, salgının başında tüm paydaşları bu yolda yanlarına alıp bu krizi hep birlikte atlatmak varken, hükümetimiz her şeyi eline yüzüne bulaştırarak tarihi bir misyonu yerine getirmiş, devleti yıllarca altından kalkamayacağı bir yükün altına sokmuştur.

Hükümet, tamamen teknokratlardan oluşan bir Milli Mutabakat Hükümetinin kurulması için üzerine düşen vazifeyi yapmalıdır.

Bütün partilerin destekleyeceği Milli Mutabakat Hükümeti, “Sistem Değişikliği” dahil bütün reformları tartışarak, toplumsal bir konsensüs içinde hayata geçirebilmelidir."

Editör: TE Bilisim