Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 7 Ocak erken genel seçiminde Lefke’de 29, Güzelyurt’ta da 37 numaralı sandıklarda kayıtlı seçmenlerin oy kullanmamasının veya kullanılmamış oyların sayım ve dökümünün yapılmasının söz konusu olmadığını açıkladı.
YSK, bu sandıklarda kullanılan oyların bilgi işlem sistemine doğru aktarıldığını ancak bazı bilgilerle ilgili hanelere rakam girilmediğini, hatanın da giriş yapan kullanıcıdan kaynaklandığını belirtti.
YSK’dan yapılan yazılı açıklamada, Afrika gazetesinin bugünkü sayısında ön sayfada yayımlanan “YSK’dan skandal sonuç” başlıklı haberinin yanıltıcı olduğu ifade edildi.
Lefke’de 29, Güzelyurt’ta da 37 numaralı sandıklarla ilgili yayınlanan seçim neticelerinin, YSK 36 diye adlandırılan ve sandıktaki sonuçları gösteren cetvelin bilgi işlem sistemine yansıması olduğu belirtilen açıklamada, şöyle denildi:
“Sandıkta kayıtlı seçmenler tarafından kullanılan oylar YSK 36’dan doğru bir şekilde bilgi işlem sistemine aktarılmış olmasına rağmen, oyların dökümünü içeren belgenin üst kısmında ‘oy kullanan seçmen sayısı’, ‘seçime katılma oranı’, ‘geçerli oy pusulası sayısı’, ‘geçersiz oy pusulası sayısı’ hanelerine bilgisayarda herhangi bir rakam girilmemiştir. Bu hata, giriş yapan kullanıcıdan kaynaklanmıştır.
Belirtilen sandıklarda kayıtlı seçmenlerin oy kullanmaması veya kullanılmamış oyların sayım ve dökümünün yapılması söz konusu değildir.”
'YSK'DAN SKANDAL SONUÇ' BAŞLIKLI HABER YANILTICI '
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 7 Ocak erken genel seçiminde Lefke’de 29, Güzelyurt’ta da 37 numaralı sandıklarda kayıtlı...

YORUM EKLE
1
'VERİLEMEYECEK HESABIM YOK'
2
BULAŞIK MAKİNESİNDEKİ ÖLÜMCÜL TEHLİKE!
3
EVİNİ KİRAYA VERDİĞİNE PİŞMAN OLDU!
4
'BÜTÇEDE EN AZ PAY SAĞLIĞA AYRILIYOR '
5
BÜYÜK İKRAMİYENİN SAHİBİ BELLİ OLDU
6
MEKSİKA'DA GİZLİ MEZARLARDA 30 KİŞİYE AİT KALINTILAR...
7
PAKİSTAN TALİBANI BUTTO SUİKASTINI ÜSTLENDİ
8
İNGİLTERE'DE 'YALNIZLIKTAN SORUMLU BAKANLIK' KURULDU
9
DİKKAT VÜCUDUNUZ HEPSİNİ EMİYOR!
10
HALUK LEVENT BERAAT ETTİ
SON DAKİKA HABERLERİ
Lefkoşa
HANDEGÜL GÜNAY ECZANESİ
Tel: 03922279270
Lefkoşa
LAİKA GÖKÇEKUŞ ECZ
Tel: 03922240988
Lefkoşa
YONCA HATİPOĞLU ECZ.
Tel: 03922280606
Girne
SEVİN ÇAĞAY ECZANESİ
Tel: 03928152025
Girne
TÖREN ECZANESİ
Tel: 03928154043
Gazimağusa
CEREN ECZANESİ
Tel: 03923663374
Gazimağusa
ERGİN ECZANESİ
Tel: 03923654735
Güzelyurt
İNCİRLİ ECZANESİ
Tel: 03927142874
İskele
SELİN ECZANESİ
Tel: 0392 371 28 56
Lefke
ENVER POLİLİ ECZANESİ
Tel: 0392 727 76 46
SIRADAKİ HABER