Yükseköğrenim ve Dış İlişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler, Mart ayı için yükseköğrenimde dikkat edilmesi gereken hususları not olarak duyurdu.

Öztürkler'in dikkat çektiği notlar şöyle:

"-Herhangi bir nedenden dolayı burs başvurumuzu yapamamışsak (transkript, öğrenci belgesini ilgili üniversiteden alamamak kaynaklı gibi) 15 ve 16 Mart burs başvuruları için Geç Başvuru tarihleri Yöbis üzerinden yapmayı unutmayın.

-Yükseköğretim Kurumları Sınavları (YKS) için ÖSYM üzerinden başvurumuzu yapamamışsak; 17 ve 18 Mart geç YKS başvuru günleri son şansımız...

-2021 YKS' de önemli değişiklikler var. Dikkat etmemiz gerekenler lisans programlarına tercih yapabilmek için geçen yıl TYT'de 170 olan baraj puanı 180' e çıkarıldı. Yine pandemiden dolayı 165 dakika süre verilmişti; bu yıl sınav süremiz TYT'de tekrardan 135 dakika…

-Bu yıl YÖK bölüm başarı sıralamalarına yenilerini ekleyip bazı güncellemeler yaptı;

-2021 Başarı sıralamaları şartları Tıp 50 bin, Diş 80 bin, Eczacılık 100 bin, Hukuk 125 bin, Mimarlık 250 bin, Mühendislik ve Öğretmenlik 300 bin.

-KKTC liselerinden mezun gençlerimiz için Kontenjan taleplerimiz YÖK'e gönderilmiş olup Mayıs ayında gerekli bilgi sizlerle paylaşılacaktır."

Editör: TE Bilisim