Yeniden Doğuş Partisi (YDP) milletvekili Bertan Zaroğlu, bazı yayın organlarında “Afrika gazetesi eylemi sanıklarının çıkarıldığı davada mahkeme salonu içerisinde kadın avukatlara hakaret ettiği” yönünde haberler çıktığını belirterek, haberlerin gerçeği yansıtmadığını savundu.
Yazılı bir açıklama yapan Zaroğlu, mahkeme salonunda yaşananları anlatarak, bazı kesimlerin “aslı astarı olmayan gerekçeler üreterek ötekileştirme ve karalama kampanyalarına” devam ettikleri, milletvekili olmasının hazmedilemediği görüşünü belirtti.
Zaroğlu, duruşmayı izlemek için mahkeme salonunda bulunduğunu, oturmak için izin istediğinde tanımadığı bir kadın avukatın yanında yer olmasına rağmen “müsaade etmem” diyerek kendisine engel olduğunu belirterek ona cevap vermediğini kaydetti.
Mahkemeye ara verildiğinde mahkeme polislerinden birisinin oturacak yer olmasına rağmen neden duruşmayı ayakta izlediğini sorduğunda “kadın avukatın her halde köşede oturmayı sevdiğini, bu nedenle yan tarafa kaymak istemediğini esprili bir dil ile polise anlattığını” belirten Bertan Zaroğlu, “Bu şaka ile iletilen sözlerin bel altı bir biçimde algılanabileceği aklımın ucundan geçmedi.
Daha sonrasında hiç tanımadığım bu şahsın kim olduğunu ve neden böyle asparagas haberler ile şahsıma saldırıldığını merak ederek sosyal medya hesabını incelediğimde önceden benim ile alakalı kin ve nefret dolu paylaşımlarını gördüm” ifadelerini kullandı.
YDP milletvekili Bertan Zaroğlu, “kendisiyle herhangi bir ortamda en ufak bir fikir tartışmayan şahısların kendisine duyduğu nefreti anlayamadığını” da kaydederek bu davranışların milli duygularla hareket eden kendisine ve kardeşlerine zarar vermediğini belirtti ve “güçlenerek Kıbrıs Türkü’ne hizmete ve KKTC’ye sahip çıkmaya devam edeceğinden kimsenin şüphe duymamasını” istedi.
ZAROĞLU, MAHKEMEDE KADIN AVUKATLARA HAKARET ETTİĞİ YÖNÜNDEKİ İDDİALARI YANITLADI
Yeniden Doğuş Partisi (YDP) milletvekili Bertan Zaroğlu, bazı yayın organlarında “Afrika gazetesi eylemi sanıklarının çıkarıldığı...

YORUM EKLE
1
SENDİKAL PLATFORM, YARGIYA YÖNELİK SALDIRILARI...
2
3'ÜNCÜ ULUSLARARASI KUZEY KIBRIS BİSİKLET TURU'NUN...
3
GİRNE BELEDİYESİ 'YARIYIL ŞENLİĞİ' ÇOCUK PARTİSİYLE...
4
ATAKAN: 'TÜZÜKLE DEĞİŞTİRİLEN KİRALIK ARAÇ...
5
EĞİTİM BAKANLIĞI İZCİ LİDERLİĞİ KURSU DÜZENLEDİ
6
YENİ MECLİS BAŞKAN YARDIMCISI ZORLU TÖRE
7
CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI'NDAN 'SEVGİLİLER...
8
SICAKLIK DÜŞECEK!
9
DÜNYA'NIN YAKININDAN ASTEROİT GEÇECEK
10
TARIM BAKANI ŞAHALİ, TRAFİK KAZASI GEÇİRDİ
SON DAKİKA HABERLERİ
Lefkoşa
YEŞİM ECZANESİ
Tel: 2256918
Lefkoşa
SEVCAN ECZANESİ
Tel: 2276071
Lefkoşa
DENİZ ÇORBA ECZANESİ
Tel: 2237272
Girne
DEFNE ECZANESİ
Tel: 8153516
Girne
AYDIN LİFE ECZANESİ
Tel: 8157350-0533 888 5666
Gazimağusa
ÇAĞKAN AKSOY ECZANESİ
Tel: 3669555
Gazimağusa
NİLHAN SOYSAL ECZANESİ
Tel: 3660353
Güzelyurt
UYUMSAL ECZANESİ
Tel: 7143005
İskele
ERSU ADAN ECZANESİ
Tel: 3788887
SIRADAKİ HABER