MARKETLER 11.00’DAN SONRA KAPALI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda yapılacak düzenlemeyle ilgili bugün basın toplantısı düzenledi. Toplantıya bazı örgüt başkanları ve Süpermarket temsilcileri de katıldı. Çeler, örgütler ve marketler ile yapılan toplantılarda oluşturulan fikir birliği sonucu tüm büyük süpermarketlerin yarın saat 11.00 itibarıyla kapalı olacağını açıkladı. Uymayanlarla ilgili en büyük denetimin halk olacağını açıklayan Çeler halka da çağrı yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda yapılacak düzenlemeyle ilgili bugün basın toplantısı düzenledi. Bakanlık binasında düzenlenen basın toplantısına, bakanlık yetkililerinin yanı sıra Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Candan Avunduk, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği Başkanı Hürrem Tulga ile Reis, Lemar, Benli, Devpa, Okmar, Starling, Kiler, Supreme, Şah, Metropol, Önder ve Fima marketin sorumluları da katıldı. Bakan Çeler, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın yıllardır olması gerektiği gibi kutlanmadığını söyleyerek, emekçiler ve özel sektör çalışanlarının kutlaması gereken bir bayramda sadece devlet çalışanları ve memurların tatil yaptığını anımsattı. Çeler, yeni hükümet döneminde tüm emekçilerin 1 Mayıs’ta tatil yapabilmesi için çalışma başlattıklarını ifade ederek, resmi tatil olan 1 Mayıs’ta personel çalıştırılması durumunda 1’e 2 veya 1’e 1 buçuk ödeme yapılmasının yasal mevzuat olduğunu belirtti. Yasayı değiştirmek için çalışacaklarını dile getiren Çeler, yasanın değiştirilebilmesi durumunda ise denetimin sağlanmasında problem yaşanabileceğini kaydetti. Bakan Çeler örgütler ve marketler ile yapılan toplantının sonucunu duyurdu.

Çeler, örgütler ve marketler ile yapılan toplantılarda oluşturulan fikir birliği sonucu tüm büyük süpermarketlerin yarın saat 11.00 itibarıyla kapalı olacağını açıkladı.

1977 yılından bu yana teşkilat yasasının değişmediğini, bu nedenle denetmen ve müfettiş sayısının yeterli olmadığını anlatan Bakan Çeler, yarın için en büyük denetmenin halk olacağını söyledi. Çeler, “Burada en büyük denetmen toplum olacak. Burdan duyuruyorum, yarın bu kurala uymayanları lütfen bize bildiriniz. Saatini, yerini ve hangi firma olduğunu sosyal medyadan aktarınız. Eğer işçiler çalıştırılıyorsa biz de ayın sonunda 1’e 2 ödendi mi onu denetleyeceğiz ve mevzuatlar gereği ceza keseceğiz. Vatandaşlarımız açık olan hiçbir yerden alışveriş yapmasınlar veya hizmet veren yerlerden hizmet almasınlar

Bakan Çeler basın toplantısının sonunda soruları da yanıtladı. Askeri kantinler ve Güney’deki marketlerden de yarın alışveriş yapılabileceğine yönelik bir soruyu değerlendiren Çeler, Güney’deki marketlerin yarın kapalı olacağını söyledi. Halka yaptığı alışverişe gitmeme çağrısını anımsatan Çeler, kantinler gündemiyle daha sonra bir toplantı yapacaklarını da sözlerine ekledi. 

 

Editör: TE Bilisim