Lefkoşa Türk Belediyesi’nin sunduğu “6.Kıbrıs Avrupa Filmleri Festivali” (KAFF) 12 Nisan Cuma günü gösterimleriyle sona erdi. 12 Nisan Cuma sabahı mahkumlara film gösterimlerle başlayan festivalin son gününde ayrıca “Kısa Film Kuşağı” ve “Hayatı kucaklayan belgeseller” bölümleri de yer aldı.

“Kısa Film Kuşağı” Cuma günü Kıbrıs Amerikan Üniveristesi’nde öğrencilere yönelik olarak gösterildi. Arabahmet Kültür Evi’nde yer alan gösterimin ilk bölümünde Buğra Mert Akayalar’ın “Turp Gibi”, Onur Yağız’ın “Toprak” ve Umut Subaşı’nın “Sana İnanmıyorum Ama Yerçekimi Var” adlı filmleri gösterildi.Film gösterimi sonrasında ise Gökçe Keçeci’nin moderatörlüğünde yönetmenlerle söyleşiler yapıldı. Dünyadan kısalar bölümünde ise Çin’den Wei Shujun’un On The Border, Polaonya’dan Dawid Bodzak’ın Tremors filmi ve İsrail’den İnes Moldavsky’nin The Men Behind The Wall adlı filmleri gösterildi.

Festivalin kapanışı ise Jale İncekol’un yönettiği “Müzikli Bir Hikaye” ve “Umutlu Bir Hikaye” filmleri ile oldu. Arabahmet Kültür Evi’nde yönetmenin katılımıyla gösterilen belgesellere LBO Çocuk Korosu’ndan çocuklar da katılırken her iki film de büyük alkış aldı. Yönetmen İncekol ile belgesellerden sonra bir söyleşi gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilisim