T&T Ercan Havalimanı’nda Sema Özdemir Akbel’in “Atık nesnelerin sanata dönüşü” isimli sergisi yolcular tarafından büyük ilgi görüyor.

Havalimanı’ndaki sergide yolcular atık ve çöp haline gelmiş nesnelerin nasıl hayat bulduğuna ve dönüşümüne tanıklık ediyor. Sema Özdemir Akbel, sanatsal ileri dönüşüm çalışmalarıyla atık ve hurda malzemelerden adeta sanat eserleri yaratması yolcuların büyük ilgisini çekerken, yaptığı çalışmalarıyla beğeni de topluyor. Giden yolcu pasaport sonrası salonda yer alan sergide birbirinden çok farklı materyallerden oluşan eserler yer alıyor.

Adeta bir dönüşüm yolculuğu

Sema Akbel “Sıra dışı” adlı ilk kişisel sergisini Lefkoşa’da açmış, daha sonra İstanbul’da Concept Galeri’de ise “İlk nefes” isimli karma sergide yer almıştı. İstanbul’daki sergide yer alan çalışması “liberty” başına kafes geçirilmiş kolları olmayan insan figürü ile bastırılan ve engellenen ruhların özgürlük mücadelesini ve bu baskılara karşı verilen direnişi anlatıyordu.

Sema Özdemir Akbel, dönüşüm yolculuğunu şu şekilde ifade etti:

“Atıl kalmış ya da önemsiz diye atılmış herhangi bir parçaya baktığımda ona hayat verdiğim için kendi ruhumdan bir parçayı da orada bırakıyorum” diye anlatıyor dönüşüm yolculuğunu.

Sema Özdemir Akbel sanatın Hem bireysel hem de toplumsal farkındalığı yükseltmek için çok önemli bir yol olduğunu ifade ederek paslı çivilerden ahşap palete Metal ağlardan Prova mankeni ne hurda karyolalardan atık mutfak tüpleri ne kadar aklınıza gelebilecek veya hayal bile edemediğiniz türdeki Atıl malzemeyi yepyeni bir formda sanata dönüştürerek sizlere sunuyor.

Editör: TE Bilisim