Bedia Balses’in yeni öykü kitabı “Kesik Kanatlı Kuşlar”ın tanıtımı yapıldı.

Bedia Balses’in yeni öykü kitabı “Kesik Kanatlı Kuşlar” Gazimağusa’da Buğday Camii’nde gerçekleştirilen etkinlikle tanıtıldı. Sanatçı, yazar ve siyasetçilerin de katıldığı etkinlikte Bedia Balses, kitabını okurlarına imzaladı.

Khora Yayınları adına etkinliğin açılışında konuşan Nazen Şansal, Kıbrıs’ta üreten ve değerlerimize sahip çıkan yazarların eserlerini kitaplaştırarak okurlara ulaştırmayı bir misyon olarak gördüklerini söyledi. Şansal, kitabın aslında bizi ve Kıbrıs’ı anlatan bir kitap olduğunu, içeriğinde aşk, göç ve kadın duyarlılığı gibi birçok temanın bulunacağını söyledi.

Şair-Yazar Bedia Balses de, Khora yayınlarına teşekkür ederek, sanata ve Kıbrıslı sanatçıların desteklenmesine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Balses, Kıbrıslıları uçamayan bir kuş olarak düşündüğü için kitabın ismini “Kesik Kanatlı Kuşlar” koymaya karar verdiğini söyledi. 

Yazar Bedia Balses, kitabın kapağında yer alan DAÜ Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Senih Çavuşoğlu'nun tasarladığı babutsa desenli kuşun anlamını da açıklayarak, babutsanın koparak yere düştüğünde yine canlandığını bunun da Kıbrıslılara benzediğini söyledi. 

 “Kesik Kanatlı Kuşlar”, Kıbrıslıların geçmişinde ve bugününde yaşadığı acı-tatlı günlerden esinlenen ve yazarın kendi yaşam deneyimi ile kadın duyarlılığını harmanladığı öyküleri içeriyor.