Öğrencilerle opera sanatçılarının buluşturulduğu, opera ve çok sesli müzik kültürünün tanıtıldığı “Her Yerde Opera” etkinliği Lefke Gazi Lisesi’nde yapıldı.

Opera ve bale sanat dallarının öğrencilere tanıtılması, sevdirilmesi amacıyla düzenlenen ilki Erenköy Lisesi’nde yapılan  “Her Yerde Opera” etkinliği bu kez Lefke’de gerçekleşti.

Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, eğitim etkinlikleri kapsamında Kültür Dairesi Müdürü Şehbal Hamzaoğulları ile birlikte Kültür Dairesi Opera Sanatçıları Sermin Dikmen Töre ve Tuğrul Enver Töre ile Piyanist Narden Sonel geçtiğimiz gün Lefke Gazi Lisesi’ni ziyaret etti.

Öğrencilerle opera hakkında söyleşi yapıldı, insan sesinin renkleri tanıtıldı. Sunumun ardından Lefke Gazi Lisesi öğrencileri, Soprano Sermin Dikmen Töre ve Bariton Tuğrul Enver Töre’ye soru sordu.

Kültür Dairesi Müdürü Şehbal Hamzaoğulları öğrencilerin ilgisinden çok etkilendiklerini kaydederek, “Amacımıza ulaştığımızı hissediyoruz” dedi.

Hamzaoğulları, “Her Yerde Opera” etkinliğini iki haftada bir okullara taşıyacaklarını belirtti.

Öte yandan Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi uhdesinde oluşturulmaya başlanan Devlet Opera ve Balesi’nin kuruluşuyla ilgili yasa çalışmalarının sürdüğü de açıklandı.

Editör: TE Bilisim