10’uncu Geleneksel Hisarköy Orkide Festivali 7 Mart Cumartesi başlıyor.

Lapta Belediyesi, Hisarköy Kültür ve Spor Derneği ve Hisarköy Muhtarlığı iş birliğinde 7-8 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek Hisarköy Orkide Fesivali’nin açılışı saat 13.00’te köy meydanında yapılacak.

Kıbrıs Genç tv’de Muazzez Gazihan2ın Gündem özel programına katılan Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ ve Hisarköy Muhtarı CanPolat Şemi,festival hakkında açıklamalarda bulundu.

Konuklar,Hisarköy’de düzenlenen Orkide Festivali ile bölgedeki endemik türlere dikkat çekilmekte, sosyal ve kültürel etkinliklerle bölgenin tanıtımı sağlanmaktadır” açıklamasında bulundu.

 Lapta Belediyesi ile Hisarköy Muhtarlığı işbirliğinde gerçekleştirilen festival, bölgenin ve bölgede bulunan endemik ortkide türlerinin tanıtımına katkı sağladığını ifade ederek, aynı zamanda  bölge halkı için katkı sağladığını söylediler.

Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ da konuşmasında, festivalin orkidelerin korunması bilincinin yerleştirilmesi ve kültürel zenginliklerinin yaşama kazandırılması bakımından önemli olduğunu kaydetti.  Böylece köyün kültürel olarak tanıtılmasına da katkı sağladıklarını ifade etti. Lapta Belediye Başkanı Aktuğ ülkedeki güzellikleri görmek isteyenleri Hisarköye davet etti. Aktuğ, Belediye olarak bu tür festivallere önem verdiklerini ve Mart ile Nisan ayı boyunca 9 ayrı etkinliğe daha ev sahipliği yapacaklarını belirterek, katılan ve katkı koyan herkese teşekkür etti.

Hisarköy Muhtarı Can Polat Şemi, festivalin amacının Kıbrıs’ta ve köylerinde pek çok türü yetişen ve bazıları tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan orkideler için farkındalık yaratmak, çevreye ve doğaya kaşı duyarlı olmak ve köyün kültürel tanıtımına katkı sağlamak olduğunu kaydetti.

Orkide diyarına yürüyüşlerin yarın ve pazar sabahı saat 10.00’da yapılacağı festivalde, iki gün boyunca halk dansı, dans gösterileri, konserler yer alacak. Her iki günün sonunda festival ateşi yakılacak.

Editör: TE Bilisim