Artivist Sanat Atölyesi’nin düzenlemiş olduğu "Kadın için Sanat Festivali" bu yıl "KAFES" teması ile , 27 Haziran tarihinde Artivist Sanat Atölyesi'nde başladı. Açılışın ilk günü festival yoğun ilgi gördü.

Fatoş Avcısoyu Ruso'nun konuşması ile başlayan etkinlik, Sanat Atölyesi kurucularından Havva Güleş ve İdil Geliç Canateş'in katılan sanatçılara ve dayanışma içinde olan destekçilere teşekkürlerini sunmaları ile devam etti.

Festivalde eser ve performansları olan sanatçılar; Cemil Bayhanlı, Sevcan Çerkez, Vicky Chris, Havva Güleş, Oya Akın, Yağmur Bayhanlı, Emine Sadzaram, Emel Yücedal, Kemal Bahçet Caymaz, Zehra Şonya, Semiha Adsız, İpek İbretler,Mehmet Emin Yıldızçoban, Muazzez Tokatlıoğlu, Hazal Şen.

Farklı birçok sanat disiplinini içinde barındıran, disiplinler arası kollektif bir bilincin oluşturulmasına dikkat çeken ve bu anlamda Kıbrıs'ın kuzeyindeki ilk alternatif sanat festivali niteliğini taşıyan bu etkinlik 30 Haziran’a kadar Artivist Sanat Atölyesi'nde ziyaret açık olacak.

Artivist Sanat Atölyesi'nin ikincisini düzenlediği Kadın için Sanat Festivali, Lefkoşa Surlariçi Uray Sokak’ta sizlerle buluşmaya devam ediyor.

Editör: TE Bilisim