Lefkoşa Surlariçi’nde yaşayan ve risk altında bulunan 7-11 yaş arası çocuklara yönelik “Sanat Terapi Kampı ve Sergisi” düzenleniyor.

 

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu, Milli Eğitim Bakanlığı Kültür Dairesi ve Art Terapi Merkezi, Lefkoşa Surlariçi’nde yaşayan ve risk altında bulunan 7-11 yaş arası çocuklara yönelik “Sanat Terapi Kampı ve Sergisi” düzenliyor. “Maksimum Sanat, Minimum Risk” sloganıyla düzenlenen etkinlik Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, etkinlik kapsamında Arabahmet İlkokulu’ndan 10, Atatürk İlkokulu’ndan 10 ve Surlariçi bölgesinde yaşayan ve risk altında bulunan 10 çocuğun kampa katılacağını dile getirdi.

Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp Kaya da, böyle bir etkinliğe katkı koyabildikleri için mutlu olduklarını kaydetti. Kaya, projenin ortaokul ve lise öğrencileri için de gerçekleştirilmesi temennisini dile getirdi.

Atatürk Kültür Merkezi Yönetmeni Umure Örs de çocukların riskten korunmasının önemine işaret ederek, “Projenin genişleyerek çoğalmasını arzuluyoruz” dedi.

Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Eğitim Sorumlusu Gülcem Sala Razı da, uyuşturucuyla mücadelede çocukluk çağında alınacak tedbirlerin önemli olduğunu kaydederek, projenin bunu amaçladığını anlattı.

 

Art Terapi Direktörü Bahar Çıralı da, sanat yoluyla terapinin önemine işaret etti. Çıralı, kamp sonunda gerçekleştirilecek serginin çocukların özsaygı geliştirmesine katkı koyacağını ifade etti.

Editör: TE Bilisim