Kültür Dairesi bünyesinde 32 yıldan bu yana faaliyet gösteren Devlet Türk Halk Müziği Topluluğu, 25 Aralık 2018 Salı akşamı “Türkülerle Bir Ömür” başlıklı bir konser veriyor. Şef İlker Dölek yönetiminde toplam 35 kişilik koro ve orkestradan oluşan Devlet Türk Halk Müziği Topluluğu’nun konseri saat 20.00’de başlayacak.

 Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, 1986 yılında Kültür Dairesi Müdürlüğü’nün bünyesinde yasal statüye kavuşturulan Devlet Türk Halk Müziği Topluluğu’nu 1987 yılından itibaren çalıştırmakta olan İlker Dölek’in emekliliğe ayrılma gerekçesiyle yöneteceği son konser olan “Türkülerle Bir Ömür” halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Devlet Türk Halk Müziği Topluluğu’nun eğitmenlik ve yönetmenliğini yapmak üzere 1987 yılında kardeşi merhum Fatih Dölek ile birlikte görevlendirilen İlker Dölek, kadeşinin 1995 yılında vefat etmesinin ardından tek olarak yürüttüğü görevinden emekli oluyor. Amatör statüde gönüllü ses ve saz sanatçılarından oluşan Topluluk kurulduğu yıldan bu yana yurt içinde ve yurt dışında çeşitli etkinliklere katılarak Kıbrıs Türk kültürünü tanıtmak amacıyla çok sayıda konserler vermiş ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni başarıyla temsil etmiştir.

Repertuarlarında, otantik özellikleri korunarak icra edilen Kıbrıs türkülerinin yanı sıra, Anadolu’nun zengin halk müziği kaynağını oluşturan türküler de bulunmakta ve icra edilmektedir. Devlet Türk Halk Müziği Topluluğu’nun “Türkülerle Bir Ömür” isimli konserinde, Kıbrıs türkülerinin yanı sıra Anadolu’nun değişik yörelerinden seçilmiş türküler sunulacak.

Editör: TE Bilisim