Girne Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi’nin Kasım-Ocak ayları arasında gerçekleştireceği kurs ve atölye programı kapsamında, Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde üç farklı atölye çalışması gerçekleştirilecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) eğitmenleri tarafından verilecek eğitimlere Takı Tasarım, Kağıt Rölyef ve Filografi Atölyesi için kayıtlar sürüyor.

Girne Belediyesi’nden verilen bilgide, Girne Belediyesi Sanat Galerisi’nde 26 Ekim 2021 Salı günü “Renkten Renge” Takı Tasarım Atölyesi,

27 Ekim 2021 Çarşamba günü “Kırk Kat Sanat” Kağıt Rölyef Atölyesi,

28 Ekim 2021 Perşembe günü “Çak Bi Sanat” Filografi Atölyesi yapılacak.

14:00-19:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek atölyelere, sınırlı sayıda katılım kabul edileceği belirtilerek, bilgi almak ve kayıt olmak için, 0 (392) 815 15 08 numaralı telefonun aranabileceği kaydedildi.

“HALKIMIZI FARKLI EL SANATLARI EĞİTİM VE TEKNİKLERİYLE BULUŞTURUYORUZ”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, dört ay önce K. T. Belediyeler Birliği Heyeti ile Konya’da temaslarda bulunduğunu ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile görüşme gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, bu süreçte iki belediye arasında iş birliğinin sürdüğünü belirtti.

Güngördü, amaçlarının kentte ve ülkemizdeki kişileri, Konya’dan gelecek eğitmenler tarafından verilecek farklı el sanatları eğitim ve tekniklerle buluşturmak olduğunu belirterek, “Tecrübe paylaşımı ve insanımızın yeni sanatsal – kültürel faaliyetler ve el sanatları ile üretime katkı sağlamayı, teşvik etmeyi istiyoruz” dedi.

Güngördü, düzenlenen kurs ve atölyelerle, meslek edinme, mesleki gelişim ve beceri geliştirme gibi konularda imkanlar sağlanacağını kaydetti.