Şarkıcı Sıla, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek oyuncu Ahmet Kural'dan şikayetçi oldu. Fiziki şiddet gördüğünü iddia eden sanatçı 3 ay koruma kararı aldırdı. Sıla, kollarındaki morlukları içeren fotoğrafları da delil olarak sundu.

Ünlü şarkıcı Sıla, beraberlik yaşadığı oyuncu Ahmet Kural'dan darp, cebir ve psikolojik şiddet gördüğü gerekçesiyle şikayetçi oldu. Avukatıyla İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na gelen Sıla, 3 ay koruma kararı aldırdı. Sıla, kollarındaki morlukları içeren fotoğrafları da delil olarak sundu.

Adliye önünde basın mensuplarına açıklama yapan Sıla, “İfade vermeye geldim. Ahmet Kural’dan şikayetçiyim” dedi. Sıla’nın avukatı Av. Dr. Rezan Epözdemir ise evde yaşanan bir darp, cebir, psikolojik şiddet, hakaret ve tehdit olayının yaşandığını belirterek, dün itibarıyla koruma kararı çıkardıklarını, savcılığın da Sıla’nın ifadesine başvurduğunu söyledi.

Epözdemir şöyle konuştu: "Aile mahkemesi uygun gördü, fiziki şiddet nedeniyle ilgili kanun gereği başta uzaklaştırma olmak üzere koruma kararı verdi. Hak arama özgürlüğümüzü kullandık. Bununla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayetçi olduk. Başsavcılık makamı da Sıla Hanım'ın müşteki sıfatıyla ifadesine başvurdu. Evde yaşanan bir darp, cebir, psikolojik şiddet, hakaret ve tehdit eksenli bir soruşturma. Artık bundan sonra top yargıda."

Epözdemir, mahkemenin Ahmet Kural aleyhine dün itibariyle 3 aylık bir koruma kararı verdiğini ve bu kararın, "evden ve iş yerinden uzaklaştırma ile kitle iletişim araçlarıyla rahatsız etmeme" yönünde olduğunu da sözlerine ekledi.

"Kafasını duvarlara vurdu"

Şikayet dilekçesinde olayın ayrıntıları şöyle anlatıldı:

Müvekkil Sıla Gençoğlu, başta Türkiye olmak üzere dünyada tanınmış, birçok ödüle layık görülmüş, milyonları aşan hayran kitlesi olan , başarılı bir ses sanatçısı, söz yazarı ve bestekardır. Müvekkilin piyasaya sürmüş olduğu albümler, Türkiye'nin en çok satan albümleri arasında yer almış ve başta Türkiye olmak üzere geniş kitlelerin ilgisine mazhar olmuştur. Öyle ki müvekkil, 2008 yılından bu yana "En İyi Çıkış Yapan Kadın Sanatçı", "En İyi Çıkış Yapan Sanatçı”, “Yılın Ses Getiren Kadın Sanatçısı", "En İyi Albüm”, En İyi Şarkı", "En İyi Şarkı Sözü”, En İyi Beste" ve benzeri pek çok dalda ödül kazanmıştır. Müvekkilin takdire şayan bu başarısı herkesin malumudur. Türkiye'nin en başarılı ve tanınmış kadınlarından olan müvekkil maalesef ki şiddet uygulayan Ahmet Kural tarafından darp edilmiş, hakaret ve tehdit dolu sözlere maruz kalmıştır. Müvekkil ile Ahmet Kural bir dönem gönül birlikteliği yaşamış ve bu birliktelik 2018 yılı Ocak ayında son bulmuştur. Taraflar 2018 yılı Ekim ayında tekrar görüşmeye başlamışlar ve ilişkilerine kaldıkları yerden devam etme kararı almışlardır. İlişkisine değer veren ve üzerine titreyen müvekkil, 29.10.2018 sabaha karşı 04.00 sularında Ahmet Kural'ın evindeyken yoğun alkollü Ahmet Kural tarafından ağır fiziki saldırıya uğramış, darp edilmiş, yerlerde sürüklenmiş, kafası duvarlara vurulmuş, kül tablasıyla kendisine saldırılmıştır. Müvekkil maruz kaldığı yoğun şiddet hareketlerinden can havliyle kaçmak isterken Ahmet Kural tarafından tekrar tekrar yerlerde sürüklenmiş ve müvekkilin vücudunun değişik yerlerine, kafasına ve kulağına hunharca ve vahşice saldırıda bulunulmuştur. Ahmet Kural tarafından müvekkile uygulanan şiddet yaklaşık 45 dakika kadar sürmüş, bahse konu süreçte Ahmet Kural tarafından müvekkile ve müvekkilin ailesine yönelik ağza alınmayacak galiz küfürler edilmiş, aynı zamanda müvekkile defalarca "seni öldürürüm, seni öldürürüm” şeklinde tehdit teşkil eden sözler söylenmiştir.

Sıla: Yıkıcı bir deneyimmiş

Adliye çıkışı sonrası basın mensuplarının sorularına yaşadıklarından dolayı net olarak yanıt veremeyen Sıla Instagram hesabından bir açıklama yaptı.

Editör: TE Bilisim