Tess Holliday'in bir dergi için verdiği kapak pozu büyük bir tartışma başlattı

Son dönem giderek yükselişe geçen büyük beden modellerden biri olan Tess Holliday'in ünlü bir dergiye kapak pozu vermesine eleştiri geldi.

TV'de sunduğu Good Morning Britain (Günaydın Britanya) programıyla tanınan deneyimli gazeteci Piers Morgan, 127 kiloluk Holliday'in dergi kapaklarında bu şekilde poz vermesini doğru bulmadığını söyledi. Morgan, genç modelin "obeziteye özendirdiğini" ileri sürdü ve "Bu durumun 'sıfır' bedeni özendirmeye çalışmaktan hiçbir farkı yok" diye konuştu.

33 yaşındaki Holliday, Cosmopolitan dergisi için üzerinde zümrüt yeşili bir mayo ile verdiği kapak pozunun kendisini hiç etkilemediğini söyleyen Piers Morgan, İngiltere'de çok sayıda insan obezite ile mücadele ederken bu pozun uygun olmadığını ileri sürdü.Morgan, sosyal medya hesabından bu kapağın tehlikeli ve yanlış yönlendirici nitelik taşıdığını ifade etti. Morgan'ın konuyla ilgili paylaşımına takipçilerinden çok sayıda beğeni ve yorum geldi.

Bir çocuk annesi Amerikalı model Tess Holliday, son dönemde giderek yükselen "bedensel olumlama" akımının öncülerinden biri.

üyük beden olarak tanımlanan modelliğin de önde gelen temsilcilerinden biri olan Tess Holliday, özellikle sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarıyla dünya üzerindeki milyonlarca kadına ulaştı.

1.65 cm ve 127 kilo ağırlığında olan Holliday'in sosyal medyadan başlattığı ‘Güzellik Standardınızı Sallayın’ kampanyasıyla ilgi gördü.

Küçükken kiloları nedeniyle alay konusu olan Holliday, 17 yaşındayken okulu bırakıp mankenliğe başlamış. Holliday’in anlaşması sonucu vücudunun şimdiki şeklini koruması için epey çaba sarf etmesi gerekiyor. ‘Asla oturmuyor, günün 12 saati çekimde oluyorum. Eğer boş vaktim varsa spor yapıyorum’ diyor.

Kocasına çok aşık ve bir de oğlu var. ‘İnsanlar bana yeterince iyi olmadığımı söylediğinde çok üzülürdüm. Şimdi ise geldiğim yere inanamıyorum’ diyor.

Editör: TE Bilisim